Miért olyan jók a ford focus II. TDCI-k, miért vesznek marha sokan ilyet?
Most ebbe mi neked a furcsa? Az egy jó motor, kirívó típushibái nincsenek, jól megy, keveset fogyaszt. Hogy sokan városban használják?
1: honnan tudod? Ott ülsz mindig mellettük?
2: az emberek 70%a buta/hülye
"Úgy tudom ezekben Peugeot Hdi van, viszont ilyen korú dízel Peugeot-t meg alig látni."
Ez helyesen, közös fejlesztés volt a HDI meg a TDCI.
Szerintem ez nem Fordspecifikus jelenség. Nézz meg más kortárs tömegautót, pl. a H Astrá! Ma is trélerszám hordják be őket, tényleg annyi van már belőlük, hoyg minden utcasarkon áll egy és még minidg inkább növekszik a számuk.
Az ok szerintem: ezek már modern autók. Jó nincs a legtöbb esetben gyárilag tolatókamera, sávtartó, meg start-stop. De már relatív kényelmesek, modern CR-dízel motorookkal vannak ellátva, felszereltségtől függően elég sok extra is elehet bennük az adaptív futóműtől a kanyarkövetős bixenon fényszóróig. Ha nem volt sérülve és nem ütöttk-vágták őket, a magasabb kor ellenére sem porladnak még szét. És a lényeg: olcsókat. 1-1,5 millióért, ami ma már nem egy hű de nagy vagyon, elég korrekt darabokat lehet venni. Így minden csórónak, gyári munkástól kezdve a takarítónak elérhető árú autók lettek, szemben a 10-15 milliós alsó-középkategóriás újabb autókhoz képest. A másik véglet meg az ennél olcsóbb öreg bontószökevény, ami megint csak érthető okokból kevésbé vonzó. Pár százezerrel olcsóbban nem boztos hogy annyival jobb vétel egy matuzsálemi tégi Swift, vagy egy rohadó full fapad F Astra, az 1-es Focusok nagy része mára már porrá rohadt, el lettek bontva. Így maradtak ezek, amik ár-érték arányban ma is jó vétel lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!