Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az miért van főleg régebbi...

Az miért van főleg régebbi autóknál, hogy az önindító hangja olyan mint valami régi ruszki kávédaráló?

Figyelt kérdés
Csapágyas az indítómotor vagy miért?

2024. jún. 11. 13:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom mire gondolsz pontosan. Volt egy 1978-as évjáratú autóm, két éve adtam el. És van egy 2018-as, amit újonnan rendeltem. Nem vettem észre, hogy az önindítónak jelentősen más hangja lenne.
2024. jún. 11. 13:28
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű rossz volt az önindító és úgy használták spórolásból.
2024. jún. 11. 13:34
 3/18 anonim ***** válasza:
Van benne egy szabadonfutó, a bendix. Ha el van kopva, akkor nem mindig kapja el, és csak teker üresen. Egyszer nekem is volt ilyen. Egyszer elkezdte, aztán egyre gyakrabban. Amikor már rendszeresen 2-3-szor kellett próbálkozni, nem volt mese, cserélni kellett.
2024. jún. 11. 13:53
 4/18 anonim ***** válasza:

Közel 30 éves korában adtam el a Feliciámat, teljesen normális indítómotor hanggal. (pedig sosem volt javítva)

Különben az indítómotorok siklócsapágyasak(mindkét végén a persely anyaga bronz) tehát kopott állapotban sem ad ki hangot.

(max. ha nagyon kiverődött már, akkor a forgórész befeszül, de ennek sincs daráló hangja, csupán a villanymotor erölködik)

Amit esetleg hallani lehet az általában a felvert fogaskoszorú és a bendix-fogaskerék találkozáskor keletkezik, illetve a szétpergés határán álló bendix szabadonfutó görgőinek a hangja.

Ennek a hangnak -szinte minden esetben- a járó motorra való ráindítózás az oka.

2024. jún. 11. 13:53
 5/18 anonim ***** válasza:
Mivel régi, ezért a fogaskoszorú is kopottabb már, azért annak lehet hangja. Ezen felül meg már régóta bolygóműves indítómotorokat csinálnak, ezeknek meg jóval nagyobb a fordulata is, azért van olyan sírós hangjuk, míg pl egy régi szoci autónál nincs áttételezve.
2024. jún. 11. 13:57
 6/18 anonim ***** válasza:

Én most 2 opel dízel önindítót is szétkaptam, rendesen bezsíroztam őket, valamiért mégsincs egészséges hangja egyiknek sem.

Pedig újonnan még a fülemben van a hangjuk, olyan finom kis szervomotor hang, na ehhez képest most éles, hangos.

Pedig nagyon gyorsan pörget, pöcröff régi f astra.

2024. jún. 11. 15:41
 7/18 anonim ***** válasza:
Hát a Ladákba lehet, hogy régi ruszki kávédaráló motorja került, azért.
2024. jún. 11. 18:08
 8/18 anonim ***** válasza:
7 az ilyen hülyeségeket a kocsmában meséld 10 köbányai meg 4 kevert után. Ennyi után már vicces.
2024. jún. 12. 09:15
 9/18 anonim ***** válasza:

Hagyd #8!

A sok szakértő el sem bírja képzelni, hogy egy ex-szoci autó is lehet karbantartott és megbízható.

Sajnos felnőtt egy olyan generáció, amelyik csak a "németbőlhozottprémium" kategóriában képes gondolkodni. 🤔

2024. jún. 12. 15:51
 10/18 anonim ***** válasza:

9.

Felnőtt egy generáció, mint ti. Meg van egy másik - mint mi - akik használták is ezeket anno. Egyébként természetesen nem gondoltam komolyan, de tök jellemző, hogy ti igen.

2024. jún. 12. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!