Az miért van főleg régebbi autóknál, hogy az önindító hangja olyan mint valami régi ruszki kávédaráló?
Közel 30 éves korában adtam el a Feliciámat, teljesen normális indítómotor hanggal. (pedig sosem volt javítva)
Különben az indítómotorok siklócsapágyasak(mindkét végén a persely anyaga bronz) tehát kopott állapotban sem ad ki hangot.
(max. ha nagyon kiverődött már, akkor a forgórész befeszül, de ennek sincs daráló hangja, csupán a villanymotor erölködik)
Amit esetleg hallani lehet az általában a felvert fogaskoszorú és a bendix-fogaskerék találkozáskor keletkezik, illetve a szétpergés határán álló bendix szabadonfutó görgőinek a hangja.
Ennek a hangnak -szinte minden esetben- a járó motorra való ráindítózás az oka.
Én most 2 opel dízel önindítót is szétkaptam, rendesen bezsíroztam őket, valamiért mégsincs egészséges hangja egyiknek sem.
Pedig újonnan még a fülemben van a hangjuk, olyan finom kis szervomotor hang, na ehhez képest most éles, hangos.
Pedig nagyon gyorsan pörget, pöcröff régi f astra.
Hagyd #8!
A sok szakértő el sem bírja képzelni, hogy egy ex-szoci autó is lehet karbantartott és megbízható.
Sajnos felnőtt egy olyan generáció, amelyik csak a "németbőlhozottprémium" kategóriában képes gondolkodni. 🤔
9.
Felnőtt egy generáció, mint ti. Meg van egy másik - mint mi - akik használták is ezeket anno. Egyébként természetesen nem gondoltam komolyan, de tök jellemző, hogy ti igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!