Hogy vannak ezek a jogsis dolgok? És a ccm?
Na szóval kezdem azzal, hogy lány vagyok, és egyáltalán nem volt divat a családban a motorozás, úgyhogy kérlek ne cikizzetek a tudatlanságom miatt. Na szóval két kérdésem van. Az egyik, hogy a ccm-től függ hogy milyen sebességgel megy a motor? Egy elég vékony lánynak mekkorát ajánlanátok? És az mennyivel tud menni? Másik kérdésem pedig, hogy az M kategóriás jogsi ugye csak robogóra jó? Ha 125 ccm-est veszek, arra már A kategória kell? Vagy hogy működnek ezek a dolgok?
Köszönöm a nem bunkó, segítő válaszokat.
már NEM a motor ccm határozza meg! KW-ban van meghatározva.
300W -ig (0.3 KW) nem kell semmilyen vezetői engedély.
max 4KW -ig elég a segédmotoros
e feletti teljesítményű vezetése esetén, feltétel az A kat. vezetői engedély
A1 kategóriájú jogsi kell, a 125 cmm -re
M-essel nem csak robogó vezethető, hanem akármilyen 50 ccm-es motor. pl Ez: [link]
vagy ez: [link]
M-est lehet 14 éves kortól. ez max 50 ccm és max 4kw
A1-est lehet 16 évesen...125 ccm és 11kw
A korlátozott 18 évesen...250 ccm és max 25 kw
A korlátlan 21 évesen...ezzel azt vezetsz amit akarsz
általában a kreszt el lehet kezdeni az általam leírt életkoroknál legfeljebb fél évvel fiatalabban
jaa..és ha leteszed 16 évesen az A1-est akkor már 18 évesen meglehet az A korlátlanod!
KRESZ vizsga az kell újból. EÜ-s dologban nem vagyok biztos, nem akarok hülyeséget mondani, mert M-esem van, ahhoz meg nem kell EÜ :)
Ha erősen bevállalod(és persze a tárcád is megengedi) akkor mehet szerintem az A korlátlan. Ha az meg lesz akkor utána azt vezetsz, ami jól esik:)
Előző voltam
Sok sikert előre is!! :)
Megint az előző voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!