Facebook csoportokban, akik autóalkatrészeket hirdetnek, ezek mind bontós cégek?
Látszólag magánszemélyek hirdetik ezeket. Most nem arra gondolok, hogy valaki felnit, vagy egy-két apróságot hirdet. Hanem egy csomó olyan hirdetés van, hogy XY autó "bomlik", összes alkatrésze eladó, stb...
Ezt hivatalosan hogy oldják meg, hoyg az illeőnek lekerüljön a nevéről az autó és ne kelljen élete végéig fizetni rá? Hiszen hivatalosan otthon nem lehetne komplett autót bontogatni, bontási igazolás kellene róla egy bontótól, aki átvette.
Akkor ezek akik hirdetnek, mind valamilyen bontós cég emberei? Csak azért furcsa, mert rendszerint a fotókon nem egy roncstelep van sok autóval, alkatrésszel a háttérben, hanem látszólag pl egy sima családi ház kertje.
Nem feltétlenól külföldi, ezeket javarészt vasazó cigók hirdetik. Megveszik a - magyar papíros - bontóérett régi Swiftet, F Astrát, A Vectrát, stb., javarészt valamilyen kamu cégre. Direkt ez a céljuk, hogy elbontsák házilag és az alkatrészen pénzt nyerjenek.
A tulaj leadja az adásvételit, hogy eladta (tehát neki nem kell fizetni semmit), Lakatos Armandó viszont nem íratja a kamu cége nevére direkt a terhek elkerülése miatt, így az autót átírás elmulasztása miatt egy pár hét múlva kivonja a hivatal a forgalomból. Ezek az autók örökre hivatalból ideiglenesen kivonva státuszban fognak maradni a nyilvántartásban, ez lesz róluk a JSZP-n látható, bontási igazolást sosem fognak kapni.
Lakatos Armandó pedig miután kiárusította amit akart/tudott, össze flexeli a maradékot, és darabonként beviszi a MÉH-be - bár nem tudom, hogy átveszik-e még.
Az autó pedig a továbbiakban csak papíron létezik, a valóságban megsemmisült.
Értem, ez is egy lehetőség.
Bár amit én látok, azok nem ilyen özönvíz előtti filléres lomok, hanem ilyen 6-10 éves átlagautók.
Nem cégek, zugbontók.
Külföldi autót nem honosítanak, vagy kamuadásvételivel nem írják át a magyar papírost, ahogy előttem írták. Kerülni kell az ilyeneket, hacsak nem valami rétegmodellre ráállt stabil hirdető fehér bőrrel. De garanciára akkor se számíts
#7: "hacsak nem valami rétegmodellre ráállt stabil hirdető fehér bőrrel"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!