Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek, ha van pénzem de...

Mit tegyek, ha van pénzem de nem tudom hogy új - vagy-használt autót vegyek?

Figyelt kérdés

Ki tudna eben tanácsot adni?

Mely választás a jobb?

Köszönöm szépen

2024. jún. 6. 19:27
1 2 3 4
 21/36 krwkco ***** válasza:
0%

"Vetítsd ki pár évre és rögtön megérted, miért bukó új autót venni."

Akkor most már nem az első 10 percről van szó?

Szóval szerinted is hülyeség az "első 10 percben/kihajt a kapun millókat veszít az értékéből" mondás?

2024. jún. 8. 19:16
 22/36 anonim ***** válasza:
89%

21.

Miért lenne hülyeség? Nem jön be a kocsi, szabadulnál tőle, de csak hatalmas veszteséggel lehet. Ez erről szól.

2024. jún. 8. 20:13
 23/36 anonim ***** válasza:
Azért az elmúlt években elég sok példa volt rá, hogy a néhány napos-éves használt autókat több millióval drágábban lehetett eladni, mint az újat. Ez sem történt meg, ugye?
2024. jún. 8. 20:33
 24/36 anonim ***** válasza:
89%

23.

Ne zavarjon, hogy az - néhány autóritkaságtól eltekintve - az infláció miatt van/volt, tehát ugyanúgy buksz rajta.

Olyan persze biztos van, hogy megveszed az utolsó új Bugatti Veyront, aztán másnap 50 millióval többért tudod eladni, ha ilyened van, akkor nem szóltam.

2024. jún. 8. 20:39
 25/36 anonim ***** válasza:
52%
Én idáig 2 autót vettem, az egyiket 6 évesen (most 20), a másikat 5 évesen (most 6). Mindkettő féláron volt kb, mintha új lett volna és mindkettő sokkal jobb autó (sokkal nagyobb, motor jobb, felszereltség messze jobb), mint a legolcsóbb újak, mi több, egyáltalán nincsenek már ilyen árban újak, és nem azért, mert fél millióért vettem egy kacatot, hanem mert 5 millió alatt sincsenek már új autók.
2024. jún. 8. 20:43
 26/36 anonim ***** válasza:
#24: Nem az infláció miatt volt. Milyen infláció az, hogy veszel egy 30 milliós autót és 1 hónappal később eladod 33 millióért?
2024. jún. 8. 21:01
 27/36 anonim ***** válasza:
Én túl sokat dolgozok ahhoz, hogy más levetett szarját felvegyem. De nem vagyunk egyformák.
2024. jún. 8. 21:03
 28/36 krwkco ***** válasza:

"Miért lenne hülyeség? Nem jön be a kocsi, szabadulnál tőle, de csak hatalmas veszteséggel lehet. Ez erről szól."

És ez milyen gyakran történik egy új autónál? Tényleg az olyan idióták miatt nem érdemes új autót venni, akik nem tudják, hogy mit akarnak és már 10 perc múlva eladnák? (Ha egyáltalán léteznének ilyenek.)

Ismétlem: a "A kifizetés után 10 perccel milliókkal ér kevesebbet." mondás hülyeség. Mert mindegy, hogy milyen az ár, ha senki nem akar eladni.

Ha nem így volna, mindenki a szalonok körül téblábolna, hogy 10 perces autót vegyen milliókkal olsóbban. Vagy a hirdetési oldalakon vannak pár napos használt autók?

2024. jún. 8. 21:23
 29/36 anonim ***** válasza:

Jah' mert biztos lapátnyéllel vertek hogy pont "azt" a típust vedd meg.

No és mi az hogy nem jött be?

Én amikor autót veszek, előtte tájékozódok.

Ezek szerint arra is lusta vagy hogy elolvasd, mit akarsz venni?

Pfffff.

2024. jún. 9. 14:17
 30/36 anonim ***** válasza:

Nem tudok jó tanácsot adni.

A 90-es években vettem egy Suzukit. Nekem úgy tűnt, hogy néhány dolog (például belső világítás) nem működik. A kereskedő meggyőzött, hogy ezek a dolgok nem járnak az alap kivitelben, azonban kaptam gumiszőnyeget és kalaptartót, tehát maradjak csöndbe... Aztán pótoltam a hiányzó olvadó biztosítót.

Amikor ezt ellopták, egy használt Octáviát vettem. Azzal nagyon elégedett voltam (Tipikusan az így ne: Megláttam az eladó táblát, és már ítram is alá a szerződést ). Ez után vettem egy új Octáviát. Na ezzel minden bajom volt, amitől az ember használt autónál fél.

Most egy használt japánom van. Egy korróziót egy év alatt 3. alkalommal javíttattam olyan karosszériásokkal, akiknek jók a referenciája. A festést végül én javítottam a (most csak az jött fel).

Az új autó drágább, de van rá garancia. Nekem még egyszer sem sikerült érvényesítenem (A környezetemben senkinek).

A használt autó ismeretlen előélet miatt zsákbamacska, garantáltan elhanyagolt állapotban kerül hozzád.

A használtból azonos árban jelentősen "menőbbet" tudsz venni.

Az újra van (elvileg) garancia. A márkaszervizben elvileg nagyon ismerik a típust. Számlát adnak, és még az is elképzelhető, hogy elvégzik a számlán szereplő munkát.

2024. jún. 10. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!