Mennyi igazságtartalma van annak, hogy a kb. a 2000-2010 között készült autók voltak a legjobbak?
#10 Azért van miből, mert nem megy el a drága autókra a sok pénz. Költségbe fektetni nem jó döntés. Ingatlan nem fog összetörni, egy perc alatt értéktelenedni. Sőt, megy felfele az ára. Egy autónak mikor fog felfele menni az ára? Lefele megy, és költöd rá a milliókat. Nem irigykedni kell rá(nem neked, általában), hanem gondolkodni, meg egy kis pénzügyi intelligencia nem árt.
A kérdésre válaszolva pedig igen. A benzinesekben még nem voltak benne az élettartam csökkentő, drága berendezések. A dízelbe is még csak kevés. Minden szempontból jobban megéri a gyárnak a mai autókba belerakni. Előbb megy tönkre, így hamarabb veszel újat, több alkatrészt kell venned hozzá, mert több van benne ami elromolhat stb. Az autógyártás fénypontja az élettartam szerint a 90-es évek.
Kösz a választ mindenkinek!
"15 20 évvel ezelőtti autók mintha egy egészen más szemléletű társadalom munkái lennének."
Érdekes amit írsz, ez minden márkára igaz? pl. a Suzukik is? Egy videóban láttam, hogy egy 2017-es Swiftet mutogatnak, és megjegyezte a csávó, hogy ezt tök jó lehet szerelni, hozzáférni mindenhez könnyen..
Igen, van ebben valami.
Két autóm van jelenleg. Ugyanaz a márka, ugyanaz a típus, ugyanolyan üzemű motorral. Csak két generáció különbség van köztük. Az egyik 2005-ös, a másik 2018-as. Azt gondoltam, mikor rendeltem az újat, hogy mennyivel jobb lesz, kb űrhajó a régihez képest. Hát nagyon nem!
Az "újon" nagyon érződik a spórolás. A részletek nincsenek úgy kidolgozva. Sok minden el van nagyolva. Nagyon érződik, hogy mindent "jól van az úgy módon" terveztek, hogy a garanciaidőt kibírja, a többi meg nem számít. Garanciaidőn belül is a 2018-ast többet kellett szervizbe hordanom, mint a másikat, a motorja már szanaszét lett bontva. A 2005-össel a kopó alkatrészeken kívül sosem volt gondom. Tankolom és használom.
Nem vagyok oda ezért a régen minden jobb volt maszlagért. Pláne nem sírom vissza a 80-as, 90-es évek autóit, mint itt egyesek. Semmi bajom a turbóval, részecskeszűrővel, kettőstömegűvel. Mert valamit valamiért! De valóban jobbnak látom én is a 2000-es évek autóit. Már relatív modernek voltak. Erősek, nyomatékosak. Ott volt már a turbó, dízeleknél a CR technika. A környezetvédelemre is figyeltek már, de még nem volt túlbonyolítva. Ergonómia, kényelem, vezetéstámogató extrák is voltak már. De még nem volt spórolás. Nem volt még gazdasági válság, nem volt covid, infláció, alapanyag és munkaerőhiány, háború, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!