Nem lenne jó ötlet egy ilyen bevezetése?
Eszembe jutott egy nagyon jó ötlet. Arra gondoltam, hogy az autókon az a kormányokon amikor tudod vezet az ember akkor ha lázas vagy valami azt érzékelje. Tehát megy az ember a kocsival, fogja a kormányt és a kormányban lenne ilyen lázmérő ami csipogna, hogy ha lázas.
Ennek azért lenne jelentősége mert sok baleset van abbol, hogy emberek beülnek betegen autóba. És akkor mit tudom én bekapcsolhatna a kormányzár ha lázas. Nyilván ha útközben lesz lázas akkor ilyen automata fékrendszer megállítja az autót és akkor kormányzár. Szerintem ez egy nagyon jó ötlet lenne.
Mit gondoltok?
A jelenlegi protokoll szerint 38°C-tól beszélünk lázról. Ez maghőmérséklet, nem felületi. Aki lázas, az valóban nem igazán képes biztonságosan vezetni. De van aki így beül a kocsiba?
Kérdező! Igaz, autóm nem volt, csak egy Ignis. De nyáron volt, hogy nem tudtam megfogni a kormányt, mert égetett. Ilyenkor mit tenne az érzékelőd? Vagy, mi van akkor, ha a tenyerem felülete magasabb, de amúgy semmi bajom? Nem mértem ugyan, de ha jó forró (de még nem égető) vízben alaposan kezet mostam, és a felületi hőmérséklet, mondjuk 38,3°C?
"Ennek azért lenne jelentősége mert sok baleset van abbol, hogy emberek beülnek betegen autóba"
Ez tényszerűen nem igaz.
Előfordulnak balesetek rosszullétekből adódóan, de ezeknek vajmi kevés köze van olyan betegségekhez amik lázzal járnak.
A szívinfarktus ami azért sajnos vezetés közben is előfordulhat, vagy a stroke, ezek nem járnak lázas állapotokkal.
Autóbaleseteket még mindig kialvatlanság, figyelmetlenség, az útviszonyoknak nem megfelelően megválasztott sebesség okoz a legtöbbször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!