Ford Fiesta. Mekkora előrelépés a 6. generáció az 5-öshöz képest?
Volt egy 2005-ös Fiestám, de végül eladtam, mert egyenesen utáltam már a végefelé. Minden apró kis zavaró baja volt, karban volt tartva, rengeteget költöttem rá, mégis mindig meg tudott lepni, és 2x le is robbant alattam, a Fiestánál meg egyszerűen minden létezhető dolog egyébként típushiba, és tök megszokott. Kb 2 havonta jártam a szerelőt.
Ezek mellett a legbosszantóbb dolog, a nagyon kemény és kényelmetlen futómű, és a zajos beltér. Főleg a budapesti utakra teljesen használhatatlan.
Viszont gondolkozom, hogy mégis kéne egy autó, és a 2009-es környéki Fiesták nagyon tetszenek. Úgy vagyok vele, ha már költök rá, legalább szeressem, legyen benne kis élvezet és nézzen ki jól, úgy kevesebb bánat annyit rákölteni.
Leginkább 1.25 benzinmotorosokat találok, bár gyengusz de elvileg rendben van.
A hangszigetelés és a futómű mennyivel jobb, mint a 2005-ös fiestánál? Vagy ha ezek zavartak, engedjem el a dolgot, mert ez egy Ford sajátosság, hogy fapadosnak érződik az utazás, ha nem tükörsima úton közlekedünk?
Alternatívaként a hasonló korú Kia Ceed amire gondoltam még. Szerintem szintén szép autó, és elvileg inkább csak láncra kell inkább figyelni a kiszemelt 1.4 benzines típusoknál, picit nagyobb is, picit erősebb is.
Mit gondoltok?
Válaszokat előre is köszönöm!
Azt azért megkérdezhetem, hogy előzetesen te milyen zajszigetelést vártál egy városi kisautótól?
A futóművével nincs semmi gond, rengeteg tesztben írták hogy ebben a kategóriában kimondottan jó konstrukció a futóműve
Az, hogy nálad minden tönkrement meg valószínűleg azért lehet mert előtted sem volt gazdája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!