Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Fiesta. Mekkora előrelépé...

Ford Fiesta. Mekkora előrelépés a 6. generáció az 5-öshöz képest?

Figyelt kérdés

Volt egy 2005-ös Fiestám, de végül eladtam, mert egyenesen utáltam már a végefelé. Minden apró kis zavaró baja volt, karban volt tartva, rengeteget költöttem rá, mégis mindig meg tudott lepni, és 2x le is robbant alattam, a Fiestánál meg egyszerűen minden létezhető dolog egyébként típushiba, és tök megszokott. Kb 2 havonta jártam a szerelőt.

Ezek mellett a legbosszantóbb dolog, a nagyon kemény és kényelmetlen futómű, és a zajos beltér. Főleg a budapesti utakra teljesen használhatatlan.

Viszont gondolkozom, hogy mégis kéne egy autó, és a 2009-es környéki Fiesták nagyon tetszenek. Úgy vagyok vele, ha már költök rá, legalább szeressem, legyen benne kis élvezet és nézzen ki jól, úgy kevesebb bánat annyit rákölteni.

Leginkább 1.25 benzinmotorosokat találok, bár gyengusz de elvileg rendben van.

A hangszigetelés és a futómű mennyivel jobb, mint a 2005-ös fiestánál? Vagy ha ezek zavartak, engedjem el a dolgot, mert ez egy Ford sajátosság, hogy fapadosnak érződik az utazás, ha nem tükörsima úton közlekedünk?

Alternatívaként a hasonló korú Kia Ceed amire gondoltam még. Szerintem szintén szép autó, és elvileg inkább csak láncra kell inkább figyelni a kiszemelt 1.4 benzines típusoknál, picit nagyobb is, picit erősebb is.

Mit gondoltok?

Válaszokat előre is köszönöm!

jún. 3. 00:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Ha szerinted egy MK5 használtatlan, akkor az MK6 sem lesz jó neked. Hanem minimum 2-3 generációt kell előre lépned, valami extrém ballokos gumis Bentley-ben gondolkozva
jún. 3. 07:29
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
Új autót kell venni, arra garancia van.
jún. 3. 07:52
 3/13 anonim ***** válasza:
Hasznalt ceed-et nem vennék. Nagyon sok függ a karbantartastól. Nem mindegy, hogy mikor volt olaj cserelve. Ha 10 000 kmerenként akkor ok, de ha annál több es varosi hasznalat mellett rövid tavokon, akkor Isten mentsen olyan peldanytol, meg folyamatosan markaszervizbe hordtak akkor meg plusz egy ok, hogy ne vedd meg. A lanc is annak függvényében birja, hogy milyen minőségi olajat kapott, milyen rendszerességgel. A ceed-eket csak a 10 000 km-es olajcsere tartja életben. Rövid távra meg hiaba benzines nem ajanlott, max olyan tavokra ahol be tud melegedni a motorolaj. Nekem is ceedem van a markaszervizben sok esetben olajat sem cserelnek, gyertyakat kertem , hogy csereljek ki azt sem tették meg, de megfizetettek az árát attól nem kell felni, azóta magamnak csinalok mindent, szerelhetőseg szempontjabol faék az egesz autó.
jún. 3. 07:54
 4/13 A kérdező kommentje:

#1 Félreérted, nem az mk5 és az mk6-ról van szó, generációt írtam, ami tudtommal nem ugyanaz. Az mk5 az a nem békalámpás 2002-2005 környékiek, az mk6 meg még csak a ráncfelvarrott békalámpás, ami 2006-2008-as.

A 6-os generáció amit írtam, az pedig az újabbik kinézet, 2009 és felfele. Szerintem azok nagyon szépek, de még nem vezettem olyat.

#3 Akkor nagy bajban vagyok, mert ahogy észrevettem Magyarországon az emberek nagyon nem szeretnek szervízbe járni, olajcserére sem... Szinte senkit nem ismerek aki évente cserélné az olajat a sajátján. A

Ha cseréli is, akkor minden szűrőnélkül valami haverral, csak az olajat.

De nem lepődök meg. Én elvittem szervízbe Pesten még a Fiestát, az olajon kívül semmi sem volt cserélve, de fizettem mindenért. Otthagytam 200 ezret (más munka is volt), a számla meg egy tollal írott A4-es papír volt, semmi részletességgel, ezt is csak azért adták, mert kértem, a kocsinak meg más gondjai előjöttek érdekesmód, gondolom szarul szereltek össze valamit...

Ha kia ceed-et sem érdemes venni, akkor mit ajánlanál?

Nagyon keveset használom, ezért gondoltam benzinest. A kikötésem, hogy legyen megbízható/nem méregdrága fenntartású, nézzen ki valahogy, és ne legyen túl lomha (ez alatt azt értem, hogy ne nagyon legyen 85-90 lóerő alatt 😬)

jún. 3. 09:24
 5/13 anonim ***** válasza:
23%
#3: Ezek alapján Tesla Model 3.
jún. 3. 09:50
 6/13 A kérdező kommentje:
#5 Gratulálok, sikerült ugyanabból a kategóriából ajánlanod valamit, mint amik fent is említve vannak, az első kérdésednek sem volt sok értelme, és nem is kaptál rá reakciót, de mégis késztetést éreztél arra, hogy idebüfögj valamit:D
jún. 3. 10:01
 7/13 A kérdező kommentje:
Válaszodnak*
jún. 3. 10:01
 8/13 anonim ***** válasza:
53%

"Minden apró kis zavaró baja volt, karban volt tartva, rengeteget költöttem rá, mégis mindig meg tudott lepni, és 2x le is robbant alattam, a Fiestánál meg egyszerűen minden létezhető dolog egyébként típushiba, és tök megszokott. Kb 2 havonta jártam a szerelőt.

Ezek mellett a legbosszantóbb dolog, a nagyon kemény és kényelmetlen futómű, és a zajos beltér. Főleg a budapesti utakra teljesen használhatatlan."

Totál megbízható városi autó, kategóriájához képest kifejezetten fickós futóművel

Nem kell itt egyből általánosítani azért mert te vettél valami kalap szart

jún. 3. 10:33
 9/13 anonim ***** válasza:
#4: Pont nem az a lényeg, hogy most MK vagy generáció. Ha számodra egy tudat kis kompakt a használtatalan kategóriát jelenti, akkor a következő generáció/MK is használhatatlan lesz.
jún. 3. 10:34
 10/13 A kérdező kommentje:

#9 Szerintem egy 98-as évjáratú 206-os is használhatóbb a magyar utakon, annak is kényelmesebb a futóműve mint a 2005 környéki fiestáknak, a kemény érzet fapadnak tűnik, minden apróbb kis útrepedéstől kivan.

#8 Nem én vettem kalap szart, jó állapotban is volt, meg rendbe is rakattam, egyszerűen maga az típus rakat szar 😂

0 hangszigetelés, agyonfeszesített futómű meg nem tudom mitől fickós. Az új, most épült úton tényleg az amúgy, de pl a hungárián próbálj végig menni vele (vagy kőbányán keresztül a reptér felé), annyira nem kényelmes a kis úthiba sem neki, hogy 70 helyett talán a 40 ami ideális neki:DDD

Egy fiat 500 is megváltás hozzá képest, csak ugye az meg csajos.

jún. 3. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!