Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van az, hogy ha nem...

Hogy van az, hogy ha nem csatolom be az övet az autóba megbüntethetnek, de a nagymotorokra nem köteleznek egy háttámlát se? Negyven kilós csajok utasként szinte lebegnek a motorokon.

Figyelt kérdés
2024. máj. 30. 05:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Teljes mértékbe igaza van a kérdezőnek! Ezekre az utakra maximum smkp.t engednék egyébként is. Visszatérve a háttámplára azt is kötelezném!!

Gondolkodjunk már kicsit egy személykocsiba hátul is le kell, hogy kösd magad, a motoron meg minden nélkül lebeghetsz?

Lovaglás??

A ló sebessége még csak a smkp.ét se éri el :D

2024. máj. 30. 15:05
 12/26 anonim ***** válasza:
Smkp-t? Amik jellemzően robogók, kisebb kerék, instabilabb, csak 40-nel mehetsz, ezért mindenki megelőz, de sokszor nem olyan sebességkülönbséggel, hogy gyors legyen a manőver, és nem olyan oldaltávval, mint egészséges lenne? Az kb. a halálos ítélet. Azért jó a nagymotor, mert ha van egy hülye az úton, csak kikerülöd, és jól lehagyod, hogy ne legyen a közeledben. Az meg technika kérdése és tök alap dolog, hogy kb. 20 km/h óra felett már tök mindegy, mennyivel mész, csak az számít, hogy ne menj gyorsabban, mint amilyen messzire látsz és amilyen távon még tudsz fékezni szükség esetén. Nekem senki ne mondja, hogy 90-nel biztonságosabb menni, mint 130-cal, ugyanúgy súlyosan megsérülsz vagy meghalsz, ha baleset történik, de a motoros borulások bő 90%-a pont a gyökkettes araszolás közben történik, nem nagy sebességnél.
2024. máj. 30. 15:38
 13/26 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel autó helyett is csak lovaskocsi, bicikli helyett is csak tricikli.
2024. máj. 30. 15:39
 14/26 anonim ***** válasza:

Jaaa nálam a robogó nem smkp. A simson, babetta az igen!!

A kis kerekeke ha zavarnak akkor a rollerekkel mit kezdessz?

Inkább karambolozok hússzal mint kilencvennel. Nekem nem mindegy.

2024. máj. 30. 15:52
 15/26 anonim ***** válasza:
#14 Nekem sem mindegy, azért nem szoktam karambolozni.
2024. máj. 30. 16:29
 16/26 anonim ***** válasza:
#14 Cseszheted, hogy neked mi micsoda, az 50-es robogó smkp, a nagyrobogó motorkerékpár. Én sem hívom motornak, csak robogónak, de ez a hivatalos besorolása. És 50 köbcentis motorból azért sokkal több robogó van a terítéken, mint váltós motor, tehát aki AM jogsival vezethető kétkerekűt hajt, annak jó eséllyel robogója van, nem motorja. Mondjuk a Simsont meg a Babettát egy mondatban említeni is kicsit vicces. Robogó ugye az a motorkerékpár vagy segédmotoros kerékpár, aminél széles lábtartó van és nem a tankot fogod a combod között. De a jármű besorolása az segédmotor vagy motor, a robogó a köznyelvben létező megkülönböztető szó.
2024. máj. 30. 16:32
 17/26 anonim ***** válasza:

"Mondjuk a Simsont meg a Babettát egy mondatban említeni is kicsit vicces."

Az én korosztályomnak egy lapon szerepel a kettő. Akkoriban aki módosabb volt, neki volt simsonja a szegényebbeknek meg babettája. Akik kicsit menőnek gondolták magukat, azoknak java mustangja. A csóróknak meg komárja, rigája, verhovinája. A robogóként emlegetett zümmögők csak csömbörlékek még a rigához képest is! Az én szememben!! Persze sokat változott a világ. Ahogy megjelentek a robogók, jöttek a pamacs fejű kopott térdes farmeros, bokáig se leérő hosszúnadrágos, pipalábszárú bzik. Nekik való a robogó....

2024. máj. 30. 17:03
 18/26 anonim ***** válasza:
#16 Mondjuk az kicsit vicces, hogy megszólod #14-est, hogy az ő véleménye nem számít, mert vannak tények, aztán meg azt mondod, hogy a robogót te sem hívod motornak, mert szerinted nem az. Akkor most dobjam vissza a saját labdádat, hogy a kutyát nem érdekli, hogy te minek hívod, attól a robogó még motor? :D A robogó SMKP jogilag, az SMKP (így a robogó is) pedig motor fizikailag.
2024. máj. 30. 17:10
 19/26 anonim ***** válasza:
"A robogó SMKP jogilag." Egy 400 köbcentis Burgman mióta smkp? A2 jogsi kell hozzá!
2024. máj. 30. 19:49
 20/26 A kérdező kommentje:
Nagy gond van a fejekben
2024. máj. 30. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!