Hogy van az, hogy ha nem csatolom be az övet az autóba megbüntethetnek, de a nagymotorokra nem köteleznek egy háttámlát se? Negyven kilós csajok utasként szinte lebegnek a motorokon.
A társadalom valahogy elfogadta, hogy a motor egy veszélyes kategória. 18-szor nagyobb az esély a halálra mint autó vezetés közben.
A bukósisakot előirták. Ez annak idején kimérhetöen egy kis javulást hozott a statisztikában. Más technikai lehetőség nemigen van. A motorhoz hozzászíjazott motoros ötlete biztosan felmerült már, de valszeg nem lenne ésszerű.
"Egy balesetben szerinted mit segít egy háttámla?"
Semmit, de gyorsításnál nem esik hátra...
"Hogy van az, hogy ha nem csatolom be az övet az autóba megbüntethetnek, de a nagymotorokra nem köteleznek egy háttámlát se?"
Jól.
Mert hülye a rendszer. Amerikában pl. lobbiznak azért, hogy motorra sisak se kelljen. Én akkor is teljes felszerelésben motorozok, ha 40 fokban csak a sarki dohányboltba megyek, mert engem erre neveltek, és nekem ez fontos. De autóm lakott területen belül simán elfelejtem bekötni az övet, és nem is szeretem. Amúgy az első a biztonság, és mivel sokkal többen autóznak, és alapból nem kéne kockázatosnak lennie, hiszen a közlekedés egyik legalapvetőbb módja, érthető, hogy erősebben van szabályozva. Angliában pl. távolsági buszon is kötelező a biztonsági (legalábbis amikor 2010-ben ott voltam, kötelező volt), ha felállsz a buszon, ami pl. egy osztálykiránduláson nálunk tökre elfogadható dolog, a sofőr egyből megáll az út szélén, és nem megy tovább, amíg nem ülsz vissza a helyedre, mert nem kockáztatja, hogy gyereknek baja essen.
Népe-országa válogatja, ki hogyan áll ezekhez hozzá. Én úgy vagyok vele, hogy ha valaki elmúlt 18, engem nem érdekel, beköti-e magát, de sok a hülye ember, akiknek a saját érdekükben ezt szabályba kell foglalni, mert különben nem tudatos döntés folyamán veszélyeztetné magát, hanem idiótaságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!