Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha az autoszerelo random...

Ha az autoszerelo random cserelget alkatreszeket az auton egy adott problema miatt?

Figyelt kérdés
Nulla vizsgalat utan kicserelget alkatreszeket mert azt gondolja,hogy az okozza a problemat, es mondjuk a 6.alkatresz csereje oldja meg a problemat akkor nekem mindent ki kell fizetnem?
máj. 25. 10:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván kifizetettet veled mindent. Tanulópénz, keresel majd helyette normális szerelőt.
máj. 25. 19:19
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
Igen ki kell.de valószínű ez lenne nálam az utolsó munkája mert rögtön keresnék másikat.
máj. 25. 20:29
 13/18 anonim ***** válasza:
34%
Nem fizetem ki amit nem kértem, elhozom fizetés nélkül, vagyis ha olyat cserélt amitől ugyanúgy rossz a kocsi azt nem fizetem ki. Ha nem engedi, nem adja a kulcsot, ráhívom a rendőrséget rablás miatt és megnézi kinek a tulajdona a kocsi. Mivel az enyém, nem tarthatja magánál bírósági végzés nélkül. Ha utólag perelni akar, ő dolga. Van szerződés,amiben rábólintottam, hogy cserélgesse ki a fél kocsit? Nincs. Szóval ez van ,tanulópénz lesz neki.
máj. 25. 20:31
 14/18 krwkco ***** válasza:
100%

"Nem fizetem ki amit nem kértem, elhozom fizetés nélkül, vagyis ha olyat cserélt amitől ugyanúgy rossz a kocsi azt nem fizetem ki."

Életedben nem találkoztál még ilyen helyzettel, igaz?

Nem jelentheted fel rablásért, mert magad adtad át az autót. A rendőrség azt fogja mondani, hogy ez nem rablás, hanem egy polgári szerződés közben fellépő vita. Az annak megfelelő utat kell követni.

És sajnos egy ilyen esetben a megrendelő helyzete váratlan módon kedvezőtlen:

A Ptk. szerint "A vállalkozót a vállalkozói díj és a költségek biztosítására zálogjog illeti meg a megrendelőnek azokon a vagyontárgyain, amelyek a vállalkozási szerződés következtében birtokába kerültek."

[link]

Ez van. Erre is kell gondolni, amikor az ember egy ismeretlen szerelőhöz viszi az autót és biankó ("csinálj, amit jónak gondolsz, csak javítsd meg") felhatalmazást ad neki. :-(

máj. 25. 21:42
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
De nincs szerződés mertsose iratnak. Ezért áll a fenti módszer.A kocsi nem az övé,onnantól rablás.
máj. 25. 22:29
 16/18 krwkco ***** válasza:
49%

"De nincs szerződés mert sose iratnak."

Ez egy újabb tévedés.

Szerződést szóban is lehet kötni. Az is érvényes egy szolgáltatás esetében.

Sőt, akár ráutaló magatartással is. Pl. elviszed a hibás autót egy autószerelőhöz. Átadod a forgalmit és a kulcsait.

máj. 25. 22:37
 17/18 anonim ***** válasza:
51%
Jogászkodni a gyökerek szoktak ,férfiak odamennek elhozzák szó nélkül ,ha ellen akar állnl kap egy gyomrost éa kész.
máj. 25. 23:46
 18/18 anonim ***** válasza:
54%

Akkor az nem Autószerelő, hanem alkatrész cserélő .

Kb. akkora kulonbseg van koztuk, mint a mester es az inas kozott.

máj. 27. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!