Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha az autoszerelo random...

Ha az autoszerelo random cserelget alkatreszeket az auton egy adott problema miatt?

Figyelt kérdés
Nulla vizsgalat utan kicserelget alkatreszeket mert azt gondolja,hogy az okozza a problemat, es mondjuk a 6.alkatresz csereje oldja meg a problemat akkor nekem mindent ki kell fizetnem?
máj. 25. 10:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
Sok amator szerelo igy dolgozik, mert teljesen balfasz a valos diagnosztikahoz.
máj. 25. 10:31
 2/18 anonim ***** válasza:
80%
Elvileg nem mert nem úgy megy hogy kicseréli a jó alkatrészeket amit nem is kellett volna ,aztán fizetsz. Csak nehéz ezt érvényesiteni. Perrel 5 év . Nem perrel meg elhozod a kocsit fizetés nélkül,de abból lehet verekedés lesz szóval ütőképesnek kell lenni be kell vállalni a közelharcot is.A szerelő jogilag nem foglalhatja le a kocsit.Megoldás hogy az első hibás csere után máshoz mész át és soha többet oda nem mész..
máj. 25. 10:54
 3/18 anonim ***** válasza:
27%
Nem, majd a másik 5 alkatrészt saját költségén ingyen neked ajándékozza, a munkaideje meg ingyen volt! Tehát kvázi még ő fog neked fizetni, ő meg fényevő lesz, hogy meg tudjon élni. Gondolom nem komoly a kérdés és te sem vagy ennyire naív, mint tetteted.
máj. 25. 11:00
 4/18 A kérdező kommentje:
Jezusom….
máj. 25. 11:03
 5/18 anonim ***** válasza:
76%

3-as gondolom valami troll vagy, mert nem gondolod komolyan, hogy hibás egy adott alkatrész a kocsin, ami miatt mondjuk leáll menet közben a kocsi vagy rángat stb, odamész és kicseréli a jó alkatrészeket,amihez éppen hozzáfér, feleslegesen cserélgeti, a hiba meg ugyanúgy továbbra is fennáll , a tulaj meg fizet? Mire? Nem ez volt a feladata a szerelőnek, hogy random alkatrészeket borítson ki a kocsiból, egyszerűen egy mocskos csaló, vagy egy kókler.

Ha nem ért hozzá, akkor az ő sara, ő tanulópénze, ha cserélget véletlen és ugyanúgy szar marad a kocsi, akkor kiszedi szépen és visszateszi a régi jó alkatrészt, amit betett azt meg visszaviszi a boltba, vagy elteszi késöbbre jó lesz másnak alapon, és megtanulja végre a szakmát a SAJÁT kárán, nem az ügyfelek pénzén nyerészkedve.

máj. 25. 11:09
 6/18 anonim ***** válasza:
76%
A #3-as tuti autószerelő. Ráadásul a tahóbbik fajta:D
máj. 25. 11:14
 7/18 krwkco ***** válasza:
50%

"mondjuk a 6.alkatresz csereje oldja meg a problemat akkor nekem mindent ki kell fizetnem?"

Ha felhatalmaztad rá, akár egy általános megbízással (itt az autó, javítsa meg), akkor igen. Ha azt kérted, hogy vizsgálja meg az autót és kérdezzen meg, mielőtt költséges javításba kezd, akkor nem.

További elv, hogy megsértette-e a szakma szabályait. Ha a hiba kiderítésének a legolcsóbb, szakmailag elfogadott vagy akár az egyetlen gazdaságilag észszerű módja az alkatrészcsere, akkor nem lehet kifogás ellene. Vagy választhatod a részletes, költséges és esetleg munkaigényes szerelésekkel járó vizsgálatokat. Pl. vegyen ki egy alkatrészt, küldje el részletes vizsgálatra és ha jó, szerelje vissza. Azután egy másikat vagy harmadikat. És csak a hatodikat rendelje meg.

Persze vannak értelmes szerelők és vannak "egyszerűek". De az az ügyfél kockázata, hogy melyiket bízza meg.

máj. 25. 11:37
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Számlás meló? Ugye nem? Ha az lenne, akkor lenne munkalap is, amin fel kell tüntetni a hibát és az alkatrész cseréket. Így drágább, de megéri... Ez csak szopóroller
máj. 25. 12:21
 9/18 anonim ***** válasza:
77%

"A #3-as tuti autószerelő. Ráadásul a tahóbbik fajta:D"

Tuti... :D Csak ezek szerint nem tud róla. Eddig mindig olyan szerelőkhöz volt szerencsém, akik ha beépítettek egy akatrészt és továbbra is fennáll, vagy rövid időn belül visszajün a probléma, akkor nem mondták, hogy jó, akkor visszadom a pénzt én meg lenyelem az árát, meg kifizetem az adót, áfát a semmire, mert ez az én hibám. De őszintén örülök, hogy csak én vagyok ilyen peches, hogy pont vahahogy mindig az ellenkezőjébe nyúltam bele és ezek szerint ez nem általánosan jellemző.

Annyit tudtam tenni, hogy többet nem mentem oda. És örültem, hogy csak az alkatrész piaci árát kellett kifizetnem, nem húztak le jobben.

máj. 25. 12:55
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyílván ki kell, gondoltad ingyen vannak az alkatrészek, meg Ő is ingyen dolgozik...?
máj. 25. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!