Érdemes-e cserélni a gumit? DOT0915 Michelin nyári szett
Családon belül hozzam került egy Megane 2 és az lenne a kérdésem, hogy érdemes e cserélni a gumit? Gumis azt mondta igen, mert régi, autószerelő meg azt mondta, hogy attól hogy régi, a profil mélysége még egész elfogadható, így nem muszáj.
Ha cserélni kell miért?
Ha nem muszáj miért nem?
Köszönöm a válaszotokat.
#10 vagy éppen másét, lehet minuszolni a fenti hozzászólásra, de tényleg láttam ilyet, fújkálták a kúton a C5 szitrony kerekébe a defektjavítót, de nem látták hogy belül 20 centis hasadás van, nosza pótkerék elő, ja, nem mert azon is ugyanígy szét van menve LOL. :D :D
Sok ilyen közlekedik, amúgy jáóóazmégvanrajtaminta elvén. :D :D
Nekem is van itthon felnigarnitúra amin a téli ilyen öreg.. hááát. annyit mentem vele most télen hogy elvittem vizsgázni a kocsit vele, meg még egy 20km-es út volt benne, de ennyi azt a kocsit nem használtam inkább, hamar visszatettem rá az 2-3 éves nyáriakat nagyon nem bízom az öreg gumiban.
Csinálj egy fékpróbát.
Ne túl durvát, de olyat amiből kitűnik, ha az ABS túl korán beavatkozik.
Ha nem kezd el darálni, akkor az a gumi még működik.
Akkor használd, csak kalkuláld bele, hogy hosszabb a fékút.
"Gumis azt mondta igen, mert régi"
Neki van új, jó pénzért.
"autószerelő meg azt mondta, hogy attól hogy régi, a profil mélysége még egész elfogadható, így nem muszáj."
Valószínűleg jónak látta a gumikat. Ha nem akarsz venni nem muszáj.
Ezt már illene cserélni de látod te is ha be van repedezve csere.
Ha nem még idén nyáron hagyd fenn.
Emelkedőn vagy nagyobb gázzal induláskor gyakran kipörög a kerék.
Fékezésnél gyakran beavatkozik az ABS.
Repedések vannak rajta.
Ha ezek közül bármelyik teljesül, akkor én cserélném.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!