Érdemes-e cserélni a gumit? DOT0915 Michelin nyári szett
Családon belül hozzam került egy Megane 2 és az lenne a kérdésem, hogy érdemes e cserélni a gumit? Gumis azt mondta igen, mert régi, autószerelő meg azt mondta, hogy attól hogy régi, a profil mélysége még egész elfogadható, így nem muszáj.
Ha cserélni kell miért?
Ha nem muszáj miért nem?
Köszönöm a válaszotokat.
Én nem cserélném le
Rengetegen járnak ennél idősebb gumikon is.
Teljesen jó.
Nézd meg közelről, hogy repedezett-e az oldala. Ha igen, akkor elöregedett, elfáradt, cserés.
Ha nem látszik a töredezettség, attól is lehet még öreg, csak nem ilyen könnyű megállapítani.
Ha egyébként garázsban állt, akkor az jelentősen megdobhatja az élettartamát, mert a Nap nem szívja állandóan, és nem a 60 fokos aszfalton áll. Mivel a profilmélység még rendben lenne, tehát 9 év alatt sem kopott el a gumi, gyanús, hogy keveset futott a kocsi, tehát nem mindegy, hogy hol állt sokat. Ha 9 évig a 20 fokos garázsban volt, akkor az a gumi ha nem is zsír új, de jobb állapotban lehet, mint egy 4 éves utcán tárolt.
Én lecserélném mielőtt szétszakad..
láttam már gumit, ahol arasznyi szakaszon elvált az oldalfal a futófelülettől.
Azért érezni lehet ha már nagyon fel van keményedve....
Körömmel megnyomva is illetve vezetés közben:
- fehér aszfalton nagyon csúszik
- vizes fehér aszfalton brutál csúszik
- vizes normál aszfalton is csúszik de nem annyira
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!