Drifteles bűncselekmény?
Kihalt szellem zsák falu legvégén a semmi közepén toltam egy driftet.
(30km/h val be rántottam a kézi féket azt úgy vettem be a kanyart). Polgár mester fia megláta és jött pampogni hogy mi a faszt csinálok.
Most tegyük fel van kamera felvétel büntethető vagyok ezért?
Egy lélek se volt a közelben
A közút továbbra sem versenypálya. Az a baj, hogy sokaknál ez csak a kezdet. Később már nappal is driftelni fogsz, mikor más autós is ott van, aztán jön a száguldozás, belecsapódsz valakibe, az a másik meghal, stb... Az ilyen emberek sajna sose fogynak el.
Csak azt nem értem, miért nem mentek el rally versenyzőnek, ott meg tudjátok mutatni, mekkora pilóták vagytok.
#11: Fizeted nekünk a versenyzést? Akkor én örömmel vágok bele! Nekem viszont nem fér bele az anyagi lehetőségeimbe.
Az a baj veled, hogy mindenkit egy kalap alá veszel. Nem mindenki felelőtlen. Aki élvezi az autózást, az szeret szórakozni, ha alkalmas rá a hely és az idő. Nem fogom magam rosszul érezni amiatt, ha éjjel 2-kor kézifékkel veszem be a kanyart hazafelé a belátható, totál kihalt úton, miután egész este keresztül-kasul végigautóztam a várost kiszállítva egy rakat kaját. Tudom hol nem ártok vele senkinek, és nem, ettől napközben a forgalomban nem leszek hülye, és nem ölök meg senkit. Aki meg felelőtlen, az nem tudja hol a helye az ilyesminek, és hiába van tiltva és büntetve, akkor is veszélyeztet másokat.
9
Valószínűleg egy épületből látta
8
aztán kit veszélyeztettem egy kihalt falu legvégébben?
30/km-h nál tudod mi történik? Max 180 fokban elfordul a kocsi
Teljesen mindegy, hogy hol és mikor csinálod, szabálytalan.
Ha jól emlékszem a közúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése címszóval lehet büntetni, innen már ki tudod keresni.
Egyébként meg, ha látta, pampogott, akkor kb. ennyi is volt.
Szabálysértési kategória, amiből nyilván lehet komolyabb eset is, ha vki megsérül, meghal. Az egyikről a szabálysértési törvény rendelkezik, a másikról a BTK.
"„A közlekedésben részt vevő jármű vezetője köteles járművével úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat a közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon és ne zavarjon.” (KRESZ 3.§ (1) c) pont) „Továbbá a járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, valamint az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.” (KRESZ 25. § (1)
173. A közúti közlekedés rendjének megzavarása
219. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályait megszegi és ezzel másnak vagy másoknak életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki vagy könnyű testi sértést okoz, szabálysértést követ el
(1) Aki a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendeletben (a továbbiakban: KRESZ) meghatározott közúti közlekedés szabályait megszegi, ha a 217–222. §-a szerinti szabálysértés nem valósul meg, szabálysértést követ el.
Közúti veszélyeztetés
234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés
a) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,
b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
d) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget
okoz."
"Fizeted nekünk a versenyzést? Akkor én örömmel vágok bele! Nekem viszont nem fér bele az anyagi lehetőségeimbe."
Ne haragudj barátom, de ha csóró vagy, akkor ne akarj versenyzőset játszani, ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!