Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell helyesen besorolni?

Hogyan kell helyesen besorolni?

Figyelt kérdés

Igen, megvan a jogsim , de elég friss. Nincs rutinom,így én csak a tanultak alapján, vagy kevés tapasztalat alapján tudok menni. Város szélen lakok. Ott egyszerű a közlekedés ,de a varosban már akadnak helyzetek. Ilyen volt ez is.

Multkor ahogy mentem egy 4 sávos pályán bekelett soroljak jobbra. Namost. Én úgy tanultam..és így is a logikus. Ha indexelnek elöttem ,hogy besorolnának, Elöttem az uton nincs senki. Akkor vagy kicsit gyorsítok hogy a besoroló autó mögém, vagy épp lassítok hogy elém férjen be. Mindezt egyértelműen.

Viszont amikor én soroltam volna be a másik sávban lévő autó nem reagált az indexre kb sehogy. Nem gyorsított. Nem lassított. Nem jött mellém. Hanem mögöttem jött. Mivel nem láttam reakciót ,úgy érzekeltem,hogy a helyet tartja. Máskor is lattam ezt,és akkor valóban erről volt szó.

Viszont itt ahogy soroltam volna be továbra se történt semmi. Ahogy kicsit elforditottam a kormányt egy hangos duda kíséretevel nyomott egy féket.

Nem az a kérdés ki hibás ilyenkor stb hanem hogy ezt hogyan kell akkor helyesen? Mert nekem úgy tűnt így utólag,hogy mintha nem vette volna észre az indexet és a saját tempojába bambulva ment ,majd meglepődött amikor én azt hittem a helyet tartja hogy beférjek.

Nem igazán szeretnék ilyen helyzetekbe kerűlni, viszont most kicsit zavar a dolog ,hogy nem tudom ezeket hogyan kéne kezelni. Mit lehet csinálni ,hogy jobban megtudjak győződni a szándekáról legközelebb? Egy talasztalt vezető oké hogy látja ,hogy de nem akart beengedni ,de rutin híján en csak a tanultakra tudok támaszkodni és azok alapján úgy nezett ki a helyzet ,hogy direkt nem előz meg,várja,hogy bemenjek. Senki nem volt elötte

Csak tanácsokat szeretnék. Hogy ki hogyan oldja meg. Mikre érdemes figyelni?🤔

2024. máj. 14. 19:06
1 2
 11/20 krwkco ***** válasza:
47%

De nincs nagy gond. Rákérdeztél a szokásos gyakorlatra, ez pozitívum. Majd a km-ek gyűlésével jobban belejössz. Mindenki így kezdi.

2024. máj. 14. 23:43
 12/20 anonim ***** válasza:
35%

Miert valaszoltok neki?

Latszik, hogy a tudalekos gyerek csak okoskodni akar!

2024. máj. 14. 23:51
 13/20 A kérdező kommentje:

Senki nem ugy születik hogy profin vezet. Nem tudom minrk kell megint a rossz indukat !!

Lett jogsim igen ,de kressz palyán meg x hekyeken könnyebb vrzetni mint pl a varosban kezdjük ott.

Akik evek óta vezetnek ,azok is hibáznak néha. Én direkt probákok fejlődni és utána vicc ha felnerek tenni egy kérdést.. nem az a vucc hogy van jogsim de még nincs rutinom hanem sok ember hozzáállása.

2024. máj. 15. 05:22
 14/20 A kérdező kommentje:

Mivel okoskodok.? Azzal hogy kérdezek valamit vagy tanácsot kérek hogy később ne legyen baj. ?

Leirtam a tapasztalataim baszkikám.Hogy hogy tanultam.Mi alapján megyek.

Higy kehet meg ebbe is belekötni.

2024. máj. 15. 05:24
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem a másiktól kell elvárni, hogy megoldja a helyzeted. A leírás alapján túl kicsi követési távolságot tartva akartál volna besorolni és kész.
2024. máj. 15. 07:35
 16/20 anonim ***** válasza:
14%
Hogy lett meg a jogsid, ha még sávot váltani sem tudsz?!? Vetted...?
2024. máj. 15. 08:10
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem varom hogy más oldja meg mindössze amikor vizsgaztam nekem így lett tanitva ,hogy feleslegesen ne akadájozzak. Segitsem magam elé ,vagy mögé.

Csak ez ilyen. Iratlan illemszabály ugyebár.

Amit valaki vagy tart vagy nem. Ezért ir érdekel mások tapasztalata + rutinja.

#16. Vetted a lapot hogy nem a viszgan tanulsz vezetni mert a viszga utvonal egy begyakorolt valami vagy esetleg nem erteni magyart.???

1 szóval nem mindtam ,hogy nem tudok sorolni.Irtam is ,hogy más helyzetekben nem volt sose gond. Most az 1 x volt 1 kibbbbebaszooott hel,zet amit félre értettem és még csak nem is mentegetőzök hogy a másik lenne a hibás csak mivel FRISS. Jogsim nincs annyi rutinom,hogy a belvaros szorultabb helyzetei menejenek. TETSZIK ÉRTENI? Nagy geniusz valszeg mindenhez is értő Odüsszeus istenség?

Általában mennek a dolgok most az 1x volt 1 ilyen malőr de nem akarom meg 1x.

Ha csak bunkózni jöttel akkor menjél tanarnak azt akkor ott oszthatod az észt kedvedre ha ennyi jutott. Szeri tem normálisan tettem fel a kérdésemet. Normális hangnemben. Nekem lehet nem megy úgy a vezetés neked meg látom a modor..

Ugy lett jogsim képzeld el,hogy a 6999x begyakorolt utvonalat megtettem vizsgán még 7000.-jéra is ráadásul a vizsga nen vent a Mexikoi uta meg társain volt hanem pestszentimre környékén. Hasonlítsd már össze a kettőt légyszi.

Különben meg. Páromra kijelentették hogy alkalmatlan vezetőnek akkora bena volt aztán most mar ott tart ,hogy sofőr.

Most én miért ne tanulnám meg? Mert annak hogy lett jogsija aki 1000 al repeszt át a piroson meg a zebrán, meg parkolni nem tud meg a tablakat se érti? Lehetne sorolni.

Nekem xsak a rutin hianyzik de már sajnalom is hogy mertem kérdezni valamit😐😐. Huhaa...en k.rva anyámat tenyleg hogy tanácsot kértem.

Aki rendes választ adott azoknak köszönöm, probálok ezek alapján jobban figyelni.

( ezt meg mar muszáj volt kiadnom mert a tököm tele azzal,hogy nem lehet segítséget kérni anélkűl hogy legalább 1 majom ne lenne aki minde hez is ért de főleg ahoz hogy hogyan lehessen beszólni.

)

2024. máj. 15. 17:58
 18/20 A kérdező kommentje:
Remelem a helyesírásba is belekötsz🤣. Mert már így a nap vegére pont ez hiányzott legkevésbé hogy valakivel veszekedni kelljen. Nincs már türelmem javitgatni az elírásokat.
2024. máj. 15. 18:02
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

#18: Nincs türelmed? Nettó igénytelenséghez? XD

Komolyra fordítva

#17: De igen, mástól várod, hogy ő majd alkalmazkodik hozzád, mert te nem tudsz reagálni a forgalmi szituációra. Ez elég jól körül lett írva. A gázpedál különböző állásban különböző gyorsulással mozgatja az autót. Lehet használni akkor is, amikor te sorolsz be, nem csak akkor amikor te akarsz beengedni valakit.

Száz szónak is egy a vége, nincs olyan, hogy te mindig 35 mm-t nyomsz a gázon a gyorsítósávon és majd érkezel ahogy éppen sikerül, más meg majd gyorsít vagy lassít. Neki van elsőbbsége. Ezért az alapfelállás, hogy reagálsz a forgalmi helyzetre. Ennyi. Nem kell ezt ragozni, kezdő vagy, elbénáztad, ledudáltak, megtanultad, kész. Nem kell ezen ennyit görcsölni, mert nagyvárosban két hét múlva idegösszeomlást kapsz a korábbi hibák, vagy hiba közeli állapotok miatti dudálások, villogtatások, mutogatások miatt.

2024. máj. 16. 07:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem se kellett sávot váltani órák alatt, előzni se, nagy ritkán egy biciklist ki tudtam kerülni, de ennyi. A táblák voltak a lényeg, lámpa, kanyarodás, jobbkezes utca, semmi bonyolult. Városon kívül alig mentünk. Az oktatás tényleg a minimálisra készít fel, hogy eldöcögj vmi kisvárosban. A többi a könyvben van. Már írtam választ korábban.
2024. máj. 18. 04:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!