Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adnátok jattot?

Adnátok jattot?

Figyelt kérdés
Ezzel mindig bajban vagyok.. párom apukájának ismerőse csinálta a kocsimat, 130.000 lett a vége, karosszériás munka. Én nem ismerem, most voltam nála először. Adnátok neki jattot?
2024. máj. 9. 12:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#10 Nekem meg pofám nem lenne olyan munkát vinni rokonnak, amiről tudom, hogy szalonban, szakszervizben több százezres tétel, azt is tudom, hogy ha a legjófejebb beszerzéssel legjófejebb módon oldja meg, akkor is neki az minimum mennyi munkaóra, hogy ne fizessem ki normálisan. Akkor is, ha olyan rokon, akit kétévente egyszer látok. Ne maradjon tüske senkiben. Ő ne legyen az a rokon, aki bármit megold okosba, mert kitudódik és nem lesz ideje pénzt keresni. Én meg ne legyek az a rokon, aki mindig hozzá rohan, ha bármi baja van, mert ő úgyis megoldja okosba. Ez egy axióma az élethez: a jó barátság, a jó családi kapcsolat ALAPJA A PONTOS ELSZÁMOLÁS. El kell különíteni a munkát a magánélettől.
2024. máj. 10. 01:04
 12/15 anonim ***** válasza:

De persze a pontos elszámoláshoz hozzátartozik, hogy nem az áfás számlát nyomja az orrom alá. Hanem megmondja, mennyi. És nem azt mondja, hogy "neked Gézám 80 ezer". Hanem azt mondja, hogy "ez egy 120 ezres munka", akkor 120 ezer. Nekem nem kell számla nyilván. Csak ne legyen az, hogy csak nekem más az ár. Főleg, mert amikor legutóbb rokonhoz mentem autóval, az a feleségem húgának a férje volt, akit életemben előtte 3x láttam és azzal kezdte, hogy ha már elvittem hozzá ilyen messzire a lakhelyünktől, megcsinálja két hét alatt. Én meg mondtam, hogy oké, akkor két hét, de mondja meg mennyi. És amikor legyintett, hogy hagyjuk már, akkor mondtam, hogy NEM. Azóta sem találkoztam vele. Alap, hogy kifizetem.

Én meg amúgy mérnök vagyok. És a tököm kivan, hogy alapvető forrasztási melókkal megkeresnek emberek, amikért aprópénzt sincs pofám elkérni, de amúgy nem munka, csak alkatrész meg ugye azért csak 1-2 óra az életemből. És ami fent van a neten, egy hobbista 12 éves meg tudná csinálni, de én vagyok a villamosmérnök, csináljam én minden havernak ugyanazt a hülye áramkört az okosházához. Ezeket ne szó szerint kell kiszámlázni, hanem annyit mondani, hogy oké, megcsinálom egy tízesért.

2024. máj. 10. 01:08
 13/15 anonim ***** válasza:
"Azóta sem találkoztam vele." - mármint találkoztam vele, amikor értementem és kifizettem, csak azóta nem volt olyan családi alkalom, amikor összefutottunk volna, de jó a viszony :)
2024. máj. 10. 01:09
 14/15 anonim ***** válasza:
nem
2024. máj. 10. 13:27
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, az lett végül, hogy próbáltunk neki adni mert egy olyan munkát is megcsinált, amiben nem állapodtunk meg akkor, amikor az árat mondta (apróság, dehát akkoris), de nem fogadta el. Persze párom apukáját is kérdeztük, de ő se tudott mit mondani. Úgyhogy végülis kifizettük a 130at és ennyi.
2024. máj. 19. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!