Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elállítódott a km óra az...

Elállítódott a km óra az autóban. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Szerelőnél volt az autó, 259 ezer km-el lett odavive, mikor mentünk érte 100 ezerrel kevesebbet, azaz 159 ezer km-t mutatott az óra. Hangsúlyozom, NEM MI KÉRTÜK A SZERELŐT HOGY TEKERJE VISSZA. Elmondása szerint ő nyomkodott el valamit, mert valamit ki ütött az agyából ahogy fogalmazott. Mit lehet tenni?

máj. 6. 11:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan autók, ahol diagnosztikával hivatalosan(!) át lehet írni az állást, de csak egyetlen egyszer!

Ennek az az értelme, hogy ha óracsoportot kell cserélni az autóban, be lehessen állítani a tényleges értéket. Többször pedig azért nem, hogy ne lehessen állítgatni.

Szerintem nem nagyon tudsz mit tenni. Vagy együtt élsz vele, hogy mostantól ennyi lesz a kijelzett érték. Vagy veszel egy új (akár bontott, de még nem állított) óracsoportot és beírjátok a ténylegeset. Utóbbinek a költségét, akár rá tudod verni a szerelőre.

máj. 6. 11:47
 2/5 anonim ***** válasza:
39%
Keress rá márkamániás hekker csoportra azok tudják mit hol kell állitani . ( Nem biztos de lehet a szerelő elvitte pár 100 km furikára , de ezt akkor tudja megtenni ha több napig hetekig nála dekkolt .)
máj. 6. 11:55
 3/5 anonim ***** válasza:
69%
Érdeklődj rá, mert műszaki vizsgán tudtommal szigorúan nézik és fényképezik az óraállást, és mintha olyat hallottam volna, ha eladó kocsinál óra tekerést észlelnek az bűncselekmény!
máj. 6. 12:19
 4/5 anonim ***** válasza:
49%

#3, rengeteg autót szoktam lekérdezni JSZP-n. Nem egyszer láttam már olyat, hogy "fűrészfogas" a km-futás grafikus ábrázolása. Azaz egy későbbi időpontban kevesebb km lett rögzítve.

#1 vagyok. Igen, azt elfelejtettem, hogy az is megoldás lehet, ha találsz olyan embert, aki szétszedi az IPC-t, kiforrasztja az epromot, átírja és visszarakja.

máj. 6. 12:34
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Megoldàs: kövi 100k-ig ne vidd műszakiba
máj. 7. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!