Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen tünetei vannak az...

Milyen tünetei vannak az elállítódott szelephézagnak?

Figyelt kérdés

Egy 10 éves Suzukiról (1.5-ös SX4) van szó.

Nagyobb fogyasztás? Teljesítménycsökkenés? Kopogóbb hangú motor? Eddig egyiket sem tapasztaltam, pedig még nem lett állítva soha (újonnan vettem).

Szóval miből kéne észlelnem, hogy valóban elengedhetetlen az utánállítás?

2020. ápr. 26. 09:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kell utánállítani, ez nem zsiguli. A szelepállítás(illetve a hézagtartás) automatikus, esetleg kétszázezer környékén ha már hallani némi szelepzörejt, akkor kellene ellenőrizni. Az enyém is 1.5 ös, 120e van benne, de halk, mint a villanymotor.
2020. ápr. 26. 09:46
 2/6 anonim ***** válasza:
A kocsihoz átvételkor adnak egy kezelési kézikönyvet, amiben a karbantartás pontosan le van írva. Nem kell a szelephézaggal foglalkozni.
2020. ápr. 26. 09:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Megnéztem a kézikönyvet, a 8-3 alatt írja, hogy 30 ezrenként kell ellenőrizni. Egy szerelő szomszédom szerint még nem akadt ember aki ezt megnézte volna.

A suzuki 1.5-ös (szívó, 75 kW-os)motorja rendkívül jó konnstrukció, ezt építik be az új Jimnybe is, méghozzá változtatás nélkül. Ezt a motort 15 éve adták ki először, azóta sem látta értalmét a gyár a változtatásnak..

2020. ápr. 26. 10:05
 4/6 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Eszerint nincs benne hidrotoke vagy mi?
2020. ápr. 26. 11:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen, pont a kézikönyv miatt kérdeztem, az ugyanis határozottan előírja.
2020. ápr. 26. 11:14
 6/6 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%

A hidrotőke megfelelően szabályozza a szelephézagot. Általában akkor szokott szükségessé válni a hidrotőke cseréje, mikor elkopik. Ez észrevehető. Általános tünete, hogy indítás után az olaj hengerfejbe érkezéséig kalapál a motor. Ez nagyon változó mikor jelenik meg. (VW autókról tudok nyilatkozni)

1996-os 1.4CL Golf III: 200k kilometernel, 15 eves koraban kellett bele az elso szett uj hidrotoke.

2008 VW Polo 1.4 16V: 97 ezernél adta meg magat az elso hidrotoke a 16-bol. Megjelent a hang, cserélve lett.

Ha az ember nem teszi meg akkor szerintem előbb lesz rémesen idegesítő kopácsoló szelephangja a motornak, mint hogy károsodjon.

2020. ápr. 26. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!