Az összekrékhajtásra miért mondják, hogy 4x4?
4x4 az 16. Ez nem esett le az autógyártóknak?
Vagy még abban az idöben, amikor csak 4 sebességesek voltak az autók, akkor Összeszorozták a sebességeket a kerekek számával?
1 miért, teged nem foglalkoztatott, hogy honnan jö ez?
A 4WD érthetö, (4 wheel drive) vagy AWD (all wheel...).
4x4 meg azt jelenti, hogy 4 kerekű a jármű, 4 hajtott kerékkel
Ha 4x2 lenne akkor meg 4 kerekű jármű, 2 hajtott kerékkel
És a 8x8 is összkerekes mert 8 kerékből 8 hajtott.
4 értem a logikát, de akkor meg pont 4/4 lenne a helyesebb, nem?
Ha azt mondom 10 lövésböl 10 talát, akkor 10/10 a találati arány.
HA 4-böl 4 hajtott, akkor 4/4.
6 igen, jelethet "replusz"-t is, villamosságban a párhuzamos kapcsolásra használják, nyugatabbra ez nem annyira ismert.
Jelenthet vektoriális és mátrix szorzást is, ami itt nem valószínü.
De lehet csak szimplán egy x-betü is, aminek meg mi értelme van? Négyiksznégy?
8. Ezeknél mind jelent valamit. A BMX-nél azzal indokolták, hogy Bicycle-Motor-Cross, de az amerikaiak valami aberrált motivációból elöszeretetttel szeretik a c-t kicserélni x-re, így lett BMC helyett BMX. Lásd még Christmas-Xmas, Cross-Drive - xross-drive (xDrive talán innen jön), X3 is mivel terep, ezért Coross-Over = xross over ...
A SpaceX = space eXportation.
Tehát mindenhol van valami jelentése, nem csak a levgöböl kapkodták. Kivéve a 4x4-nél nem jövök rá.
Komolyan azt hittem troll kerdes, de nem vagy hulye gyerek. Bocs a megfogalmazasert. 😄
Alapbol ugye 4 by 4 de az x szerintem a negykerek hajtas szimboluma. Mint ha karakterrel akarnad roviden megformalni a 4 feltengely-kardan-osztomu szimbolumat. Egy fektetett H betu lenne erre a legalkalmasabb, de az angol ABC-bol az x hasonlit ra legjobban.
De lehet hogy orbitalis baromsag, sehol sem olvastam, hallottam, csak ez jutott eszembe mint osszefugges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!