Létezik, hogy elütsz valakit, de nem veszed észre?
Még egy macskát is megérzel, ha átmegy rajta a kerék. Annál kisebb állatot nem tudom, de macskát biztos.
Ha már elég ideje vezetsz, akkor minden kis szösszenést észreveszel, ami eltér a normálistól.
Ha kezdő vezető vagy, akkor talán még azt se veszed észre az adrenalintól, ha belehajtasz egy tóba
Létezik, igen.
Hírekben már többször volt olyan, hogy nem vette észre, az egyik amire konkrétan emlékszem az egy halálos biciklisgázolás volt, este sötétben. Az autós azután ment vissza a helyszínre, hogy hazaérkezve észrevett egy karcolást az autó jobb oldalán.
Nekünk egyszer egy részeg gyalogos esett neki az autónk jobb hátsó ajtajának. Hátul ültem, nem én vezettem, jogosítványom sem volt még. Csak arra lettem figyelmes, hogy családtagom hirtelen nagyot fékez a semmiből. Azóta sokszor gondolkodtam már én is rajta, hogy mi van, ha az ember nem veszi észre a balesetet. Tehát nem arról van szó, hogy el akar hajtani segítségnyújtás nélkül, hanem egyszerűen tényleg nem észleli.
Macskagázolást szintén volt "szerencsém" élőben látni. Merőleges irányból a macska nyílegyenesen az érkező furgon kerekei alá szaladt. A furgonos ment tovább, mintha mi sem történt volna...
Még azt is "illene" észrevenni egy vezetőnek ha valamelyik gumi mintázatba beleragad egy kis kavics és hangot ad, nem azt amikor egy 80 kilos embert biciklistől fellök!
Persze amikor az autóban ordít a "lakodalmas rock" akkor semmi más zaj nem számít.🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!