Létezik ilyen, hogy 14,65 a töltöttsége az akkunak? Kb 2 hete volt töltőnn a 12 Volt 12ah akkumulátor, "sokáig" vt töltőn , mert úgyfeledtem. Mikor lekapcsoltam nem mértem rá mennyi van benne. Most 2 hét múlva rámértem 14,65 van benne
A 2 hét alatt nem ment a jármű, a garázsban állt.
Úgy furcsállom , mert ha töltések utánn is szokott ejteni" sose szokott tartani 14 Volt körül napokig, sosem.
(Még nem indítottam, holnap fogom..)
Álló motornál ez nem lehetséges, még generátor töltésnek is majdnem sok. Egy teljesen feltöltött akkumulátor 12.6, max 12.7V-ig megy fel, de ez csak töltés után, utána rövid időn belül beáll egy 12.4V-os nyugalmi feszültség. 14.65, vagy igazából bármi 12.4V fölött 2 héttel a töltés után lehetetlen. Még a generátorok töltése is átlagosan 14.1-14.4V között van, akkumulátort tölteni pedig csak a belső feszültségnél nagyobb töltőfeszültséggel lehet, azaz ha a töltésed például 14.2V, az akksi belső feszültsége pedig 14.65V, akkor a generátor nem töltené az akksit. Ez meg nyilván hülyeség.
Nem tudom mivel mérted, de szarul mér. Nagyon szarul. Próbáld meg valami mással.
Köszi a segítséget, okosítást hasznos infók!👍
Holnap kérek itt a faluban valakitől normális multimétert..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!