Mikor kell felkapcsolni a tompított lámpát szürkületkor? Valamikor régről bennem az van hogy amikor a közvilágítást kapcsolják .
#11 ezért szét fognak tépni, de amúgy igazad van.
Aki kuka fényes nappal nem lát meg az úton egy autót ha nincs kivilágítva az ne vezessen.
#10 Szerintem meg inkább te akarod a tényeket az én személyes véleményemnek titulálni, mivel megcáfolni nem tudod és ezzel próbálod alá ásni.
Tény: egy értelmes felnőtt embernek a KRESZ csak egy alap, úgymond a "minimum", amire még épít pluszban a biztonságos közlekedés érdekében.
Tény: a tompított fényszóró biztonságosabbá teszi a közlekedést. Valamikor jobban, valamikor kevésbé, de bizonyos mértékben MINDIG.
Tény: a folyamatos használatnak semmilyen hátránya nincsen.
E három tény összegzéseként megállapítható, hogy egy értelmes embertől elvárható a folyamatos használat, továbbá magától is belátja ezt, nem kell magyarázni neki.
Sehol egyetlen egy személyes vélemény sem hangzott el, sem ebben, sem az előző kommentek bármelyikében.
#15 Ezek csak szerinted tenyek, amit ugyan abbol a celbol szeretnel nyomatekositani. A sajat szokasod okan. Csak most mar azon kozlekedo tarsaid ertelmi szintjet is megkerdojelezed, akik nem a te szubjektiv szokasod szerint kozlekednek.
Felolem felkapcsolhatod, barmikor. De ne degradalj senkit a szubjektiv "teny"kozlesed alapjan.
#16 Hát igen, az értelem hiánya megint megmutatkozott. Idézem magamat: "indokolt esetben, a biztonságot szem előtt tartva, POZITÍV eredmény kedvéért"
Szerinted ez a te példádban adott? Nyilván nem, ezt te is tudod, csak ahogy már a "személyes véleménnyel" kapcsolatban is írtam, érvelés helyett (mivel az neked nincs) az alá ásással próbálkozol és a nevetséges példálózás is ennek volt az eszköze.
#17 Tőled sem hallok túl sok ellenérvet, hogy az általam felsorolt 3 tény miért nem tény, azaz hogy mi az én érvelésemben a hiba. Ha meg tudod magyarázni, ha meg tudod cáfolni, értelmesen, szép kerek összetett mondatban úgy, hogy még értelme is lesz, esküszöm elfogadom. De úgy érzem, hogy ez a kérésem soha nem fog teljesülni, máskülönben már rég leírtad volna.
Lehet az én emlékeim koptak meg, 24 év távlatából. De én nem emlékszem, hogy ez ennyire egzaktul meg lenne határozva. Ha látod, hogy csökkennek a fényviszonyok. Azaz némileg szubjektív, hogy pontosan mikor.
2005 óta olyan autóim vannak, amiben szenzor kapcsolgatja. Szerintem jó, abból a szempontból, hogy így biztosan nem felejted el felkapcsolni. És elég jól be is lövi, hogy mikor kell felkapcsolni. Valamivel a közvilágítás felkapcsolása előtt felkapcsol. Meg az is jó, hogy az ablaktörlőt is figyeli. Ha aktív az ablaktörlő, nappal is feltolja a tompítottat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!