Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hagynom kellene, hogy a fiam...

Hagynom kellene, hogy a fiam elkövesse ezt a hibát?

Figyelt kérdés

21 éves, és az első autóját akartuk megvenni neki. Az volt a feltétel, hogy 1 milliót szánunk az autóra, lepapírozzuk neki, és kap egy tank benzint. Ezt így megkaphatja, de utána már egy forintot sem fizetünk az autóra, azt neki kell fenntartania a jövőben. Ha lesz pénze benzire akkor autózik, ha nem, akkor nem. Közeli rokonoktól lett volna egy nagyon jó állapotú, megbízható VW Golf 1.4TSI 1 millióért, amit megvettünk volna, de a gyereknek egész más elképzelései vannak: ő 3 literes X5 BMW-t akar, amihez hitelt is felvenne.

Oké, az ő autója lesz, odaadom neki a pénzt, és válasszon olyat amilyet szeretne ... na de ne már olyat, aminek a vezérlés cseréje 3 havi fizujába fog kerülni. Nem érti meg, hogy nem fogja tudni fenttartani a gyárimunkás fizetéséből. Ráadásul mindezért még hitelt is felvenne, mert a tőlünk kapott 1 millió nem futja még az autóra sem.

2024. ápr. 16. 11:22
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
82%
Már bocs, de ha 21 évesen nincs annyi esze hogy egy kopó eszközre ami csak viszi a pénzt nem veszünk fel hitelt, akkor autó sem való neki. A szüleimtől én is egy hármas golfot kaptam első autónak, a világ királyának éreztem magam. Ha neki nem elég az a támogatás amit adnátok, akkor ne adjátok azt se. A helyetekben nem próbálnám lebeszélni a BMW-ről, magának kell rájönnie mekkora baromság.
2024. ápr. 16. 20:26
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Mutasd meg neki csak egy újragumizás árát...
2024. ápr. 16. 23:04
 23/40 anonim válasza:
0%
Honnan tudod, hogy amit Ő szeretne nem jobb autó? Ezt nem lehet megmondani. A lényeg, hogy jóindulatú vagy.
2024. ápr. 21. 19:04
 24/40 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy nem is értem, így minek a gyereknek autó. Kapja kölcsön a tiedet, ha kell neki, ha szépen kéri, ha téged vagy a feleséged kell valahova furikáznia, mert ha már megvan a jogosítványa, használja is. Autót meg majd vegyen magának, ha lesz rá pénze. Én nem kaptam a szüleimtől autót, csak kezembe nyomták a kulcsot, ha menni kellett valahova, meg ha jó kedvük volt, amikor kölcsönkértem, odaadták a családit.
2024. ápr. 21. 19:10
 25/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A kérdés kiírásakor a családi flottánk egy dobozos ducatóból állt, amit a feleségem nem is vezet, mert nem szereti, túl nagy neki. A gyerek gyakran elvitte, nem ijed meg tőle, de a belvárosba nem nagyon lehet elmenni vele, úgyhogy mindenképp akartunk egy szgk-t.

Végül azóta mégis megvettük azt a golfot, de a feleségemnek. Lehetett volna a gyereké is, de nem kellett neki. Most meg kuncsoroghat minden alkalommal az anyjának, ha el akarja vinni :D így járt.

2024. ápr. 22. 11:10
 26/40 anonim ***** válasza:
80%
#25 Frappáns megoldás.
2024. ápr. 22. 11:18
 27/40 anonim ***** válasza:
80%
#25 így jöttél ki a sztoriból a legjobban. :)
2024. ápr. 22. 11:21
 28/40 anonim ***** válasza:
15%
Ez így elég csúnya kicseszés a gyerekkel. Elúzzátok előtte a mézesmadzagot, hogy kap 1 misit autóra, azt lófaxt.
2024. ápr. 22. 11:35
 29/40 anonim ***** válasza:
68%
Magával cseszett ki a gyerek, kapja az atyai jótanácsot, nem kell neki, akkor így járt.
2024. ápr. 22. 11:40
 30/40 anonim ***** válasza:
0%

Igértetek a gyereknek egy millát autóra, meg egy tank benzint.

Semmi nem kényszerített erre az ígéretre, de ti mégis megígértétek.

Most azt kell kezelnetek, hogy nem mondtatok neki igazat.

2024. ápr. 22. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!