Milyen olajat használtok a szervíz által feltöltött olaj helyett?
A privát véleményem, hogy ez a városi legenda - a szervizek nem vagy vagy rosszul, vagy trükközve csinálnak meg bizonyos munkákat - azóta tartja magát, mióta autószervizek léteznek az országban.
Mindenki ismer valakit, aki ismer valakit, aki látott valakit, akivel ez már előfordult, de személyesen még senki nem tapassztalta.
Egy márkaszervíz azt a max 2-3 fajta olajat tartja, amivel a márka típusait feltöltik és csak azokat az alkatrészeket használja, amit a gyártó engedélyez.
Kiegészítés:
És pláne egy garanciális autónál milyen édeke fűződne hozzá, hogy szaros 4 liter olajjal cigánykodjon.
Nem érdek, egyszerűen trehány munkát végeznek. Eleve az olajcserekor, nem hiszem, hogy meleg olajjal végzik, ez azt jelenti, hogy lassabban folyik ki a motorból, és nem fogják megvárni, míg minden kifolyik. Láttam olyat, hogy kissé melléöntötték feltöltéskor, a szelepfedél tiszta olaj volt, állt rajta az új kenőanyag.
Biztos vannak normális szervizek, de nem mind az és inkább a munkatárs hozzáállásán múlik.
Egyébbként nekem a szervizbe anno Castrol C3-at raktak, ugyanolyat veszek vagy Eneost, megfelelő viszkozitással és én cserélem, így tudom, hogy ki van cserélve és mi került bele, olajszűrőt is újat kap minden évben. Meg már tizenéves autók, ez miatt nem viszem szervizbe.
Sok hülye van, éveket húztam le márka szervízbe. Több köbméternyi olajat cseréltem garis autókon. Mindig meg volt csinálva. Biztos van ebben is ellenpélda, de szerintem nem egy általános trend.
Volt egy bácsi aki még össze is jelölgette az olaj szűrőt, hogy tényleg cseréljük-e. 🤣
Havi 3 hordó (208 literes) olajat használtunk fel. Mindig, mindenbe cseréltük.
Mi okból?
25 ezer forint egy komlett olaj és szűrőszett az autódhoz. Azt mindenképpen kifizeted.
Az utcáról vélhetően be sem eshetsz csak úgy random, hanem be kell jelentkezned, annyi munkájuk van.
A slapaj akit ráküldenek, hogy gyakoroljon, kicsavarja a leeresztő csavart, aztán hagyja folyni amíg jön belőle. Nyilván nem várja meg hogy az utolsó csepp is kijöjjön, de nem fog vele szarakodni, mert sem érdeke, sem ideje, sem kedve hozzá.
Te akkor egy voltál a normálisabb munkatársak közül. 👍
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!