Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes felhalmozni 4 évre 20...

Érdemes felhalmozni 4 évre 20 liter motorolajat?

Figyelt kérdés

Bontatlan csomagolásban egy motorolaj hány évig áll el?

Egyik ismerősömre rájött a világvégi hangulat, hogy 1 literes kiszerelésekben megveszi a 20 liter olajat ami az autójába kell.

Egy motorolajnak is csak van lejárt szavatossága nem?

ápr. 6. 00:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
92%

Azért a 20 liter motorolajhoz kell nagyon minimum 3-4 köbméter üzemanyag is, a szokásos csere intervallumokkal es fogxasztással számolva.

Az majd ellesz addig a ciszternában?

ápr. 6. 11:41
 12/15 A kérdező kommentje:

A pasinak két autója van és ő maga szokta csinálni az olajcserét. Nem csak motorolajat halmozna fel, de már korábban is felhalmozott alkatrészeket, mindenféle szűrőket, ablakmosó folyadékokat, fékolajat stb. ill. olyanokat amiket sűrűn kell cserélni.

Mindig az áremelkedést okolja, hogy ez miatt halmoz fel mindent, mert később csak drágább lesz.

Erősen túlzás amit csinál, na de ő így látja jónak, akkor csinálja. :P

ápr. 6. 15:32
 13/15 anonim ***** válasza:
Legalább akkor kéne csinálni, amikor olcsó. Most pont drága minden, ami kőolaj alapú.
ápr. 6. 16:49
 14/15 anonim ***** válasza:

#13, azok az olajok, amit én szoktam venni, most kicsit olcsóbbak lettek. Meg is lepődtem rajta. Eddig közel egy 20-as volt az 5 literes kanna. Most lement 17-re.

Mindenesetre ez nem az az árcsökkenés, ami miatt sok évre előre bespájzolnék.

Valaki írta, hogy mi van, ha az illető eladja az autót. Nekem a mostani autóm 5 éves, új kora óta nálam van, vigyázok rá. Biztos, hogy jó darabig önszántamból nem válnék meg tőle, hacsak holnap totálkárosra nem törik. Főleg a mostani új autó árak mellett nem. Ezt még pont a covid előtti drágulási hullám előtt rendeltem. Ma ez (vagy hasonló kategóriájú, felszereltségű, teljesítményű autó) simán a duplájába kerülne. Esélytelen, hogy megint új autót vegyek. Egy használt lutrinak meg nem látom értelmét, úgy hogy ennek semmi baja, km is még kevés van benne, nem is kifejezetten öreg.

ápr. 6. 17:12
 15/15 anonim ***** válasza:
#14 köszi, annyira nem figyeltem mostanában. Igazából úgy értettem, hogy pl a covid elején érte volna meg halmozni, mikor tőzsdén összeomlott az olaj ára mondjuk.
ápr. 7. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!