Szerintetek idén mennyi lesz az autóbiztosításom?
"Miután elküldtem a kommentemet, vártam, hogy mikor jön ez a válasz."
És mégsem értetted meg a válaszom lényegét.
A kérdezőnél két ellentétes befolyásoló tényező működik. Az egyik csökkenti (kategoria átsorolás), a másik növeli (infláció) a díjat. És arra irányult a kérdése, hogy várhatóan melyik lesz az erősebb.
Nálad csak egy hatás van: az infláció. Persze, hogy növekszik a díjad. Ez triviális és semmi hasznos információt nem ad a kérdezőnek. Meg nagyjából senkinek. Mindenki tudja, hogy infláció van és emiatt emelkednek az árak.
A bónusz javulás, és az infláció miatti változás mérlege minden bizonnyal áremelkedés.
Talán a biztosító váltással lehet kevesebb a díj, de azt csak a kérdező tudja ellenőrízni.
Még mindíg a netrisk.hu a kulcs az információhoz.
#12!
Én nem értettem meg?! Gondolod én úgy születtem, hogy már akkor B10-ben volt minden autóm, a párhuzamosan üzemeltetett is?
Világosan leírtam, hogy amikor emelkedett a bónuszom és nem volt jelentős infláció, akkor is emelkedett a díjam. Sőt, tanán egy-két olyan év volt, hogy pár száz forinttal csökkent. Ellenben sok olyan év, amikor több ezer forinttal nőtt, úgy, hogy bónuszt is ugrottam. (Közel sem voltam B10-ben!)
Csak ezt elengedtet a füled mellett, nem akarsz rá válaszolni, oké. Nem kötelező.
Leírtam a kérdezőnek, hogy nagy csökkenésre ne számítson. Ha nagyjából ugyanennyit fog fizetni a következő időszakra, szerintem már jól jár. De valószínű pár ezer forinttal többet fog fizetni, hiába emelkedik a bónusza. Sajnos ez a realitás. Ha nem emelkedne a bónusza, akkor még nagyobb emelést kapna. Én mindig ezt tapasztaltam.
"Világosan leírtam, hogy amikor emelkedett a bónuszom és nem volt jelentős infláció, akkor is emelkedett a díjam."
Nem ezt írtad a 07:05-ös kommentedben, hanem azt, hogy
"B10+-ban van a bónuszom és így is minden évben emelkedik a díjam."
Ebben a kommentben szó sem volt bónusz emelkedésről. Én erre írtam azt 08:03-kor, hogy ez a helyzet nem ugyanaz, mint a kérdező kérdése.
De mindegy, így is feleslegessé vált már ez a vita. Írjál erre amit akarsz, én már nem fogok válaszolni.
Rendben, feladom, legyen neked igazad!
Ez nincs oda írva, csak odahalucináltam:
"Csakhogy amikor minden évben előre lépett a bónuszom, akkor sem csökkent, hanem emelkedett a díjam! És nem, nem ültem egy biztosítónál, folyamatosan váltogattam minden évben a legkedvezőbb ajánlatra és így is emelkedett! Konkréten kevesebbet fizettem A00-ban, mint most B10-ben.
Erre meg jöhet a kontra, hogy de hát az infláció... Igen, valóban. Csakhogy ez az emelkedés nem csak az utóbbi években volt így, hanem a 2010-es években is, amikor elvileg defláció volt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!