Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek idén mennyi lesz...

Szerintetek idén mennyi lesz az autóbiztosításom?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Tavaly május végén vásároltam használtan egy 2000-es Toyota Yarist, 68 lóerős, 50 kW, 1.0-s. Ez az első saját autóm, jogosítványom 2021 óta van, balesetet nem okoztam még. Tavaly fizettem az autóra 1 évre 91.200 Ft-ot. Ez idén szerintetek lejjebb fog menni? Vagy ugyanannyi marad? Nem tudom pontosan hogy működik ez. És ha olcsóbb lesz idén, nagyjából szerintetek mennyivel?

márc. 12. 22:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ja még ennyit hozzáteszek, az adataimban sem történt semmi változás! Ugyanott lakom most is, vidéken. Az autó is ugyanaz. Nem vagyok még öreg bácsika sem, 17 évesen szereztem jogosítványt.
márc. 13. 08:55
 12/19 krwkco ***** válasza:

"Miután elküldtem a kommentemet, vártam, hogy mikor jön ez a válasz."

És mégsem értetted meg a válaszom lényegét.

A kérdezőnél két ellentétes befolyásoló tényező működik. Az egyik csökkenti (kategoria átsorolás), a másik növeli (infláció) a díjat. És arra irányult a kérdése, hogy várhatóan melyik lesz az erősebb.

Nálad csak egy hatás van: az infláció. Persze, hogy növekszik a díjad. Ez triviális és semmi hasznos információt nem ad a kérdezőnek. Meg nagyjából senkinek. Mindenki tudja, hogy infláció van és emiatt emelkednek az árak.

márc. 13. 11:21
 13/19 anonim ***** válasza:

A bónusz javulás, és az infláció miatti változás mérlege minden bizonnyal áremelkedés.

Talán a biztosító váltással lehet kevesebb a díj, de azt csak a kérdező tudja ellenőrízni.

Még mindíg a netrisk.hu a kulcs az információhoz.

márc. 13. 11:46
 14/19 anonim ***** válasza:

#12!

Én nem értettem meg?! Gondolod én úgy születtem, hogy már akkor B10-ben volt minden autóm, a párhuzamosan üzemeltetett is?

Világosan leírtam, hogy amikor emelkedett a bónuszom és nem volt jelentős infláció, akkor is emelkedett a díjam. Sőt, tanán egy-két olyan év volt, hogy pár száz forinttal csökkent. Ellenben sok olyan év, amikor több ezer forinttal nőtt, úgy, hogy bónuszt is ugrottam. (Közel sem voltam B10-ben!)

Csak ezt elengedtet a füled mellett, nem akarsz rá válaszolni, oké. Nem kötelező.

Leírtam a kérdezőnek, hogy nagy csökkenésre ne számítson. Ha nagyjából ugyanennyit fog fizetni a következő időszakra, szerintem már jól jár. De valószínű pár ezer forinttal többet fog fizetni, hiába emelkedik a bónusza. Sajnos ez a realitás. Ha nem emelkedne a bónusza, akkor még nagyobb emelést kapna. Én mindig ezt tapasztaltam.

márc. 13. 17:23
 15/19 krwkco ***** válasza:

"Világosan leírtam, hogy amikor emelkedett a bónuszom és nem volt jelentős infláció, akkor is emelkedett a díjam."

Nem ezt írtad a 07:05-ös kommentedben, hanem azt, hogy

"B10+-ban van a bónuszom és így is minden évben emelkedik a díjam."

Ebben a kommentben szó sem volt bónusz emelkedésről. Én erre írtam azt 08:03-kor, hogy ez a helyzet nem ugyanaz, mint a kérdező kérdése.

De mindegy, így is feleslegessé vált már ez a vita. Írjál erre amit akarsz, én már nem fogok válaszolni.

márc. 13. 18:35
 16/19 anonim ***** válasza:

Rendben, feladom, legyen neked igazad!

Ez nincs oda írva, csak odahalucináltam:

"Csakhogy amikor minden évben előre lépett a bónuszom, akkor sem csökkent, hanem emelkedett a díjam! És nem, nem ültem egy biztosítónál, folyamatosan váltogattam minden évben a legkedvezőbb ajánlatra és így is emelkedett! Konkréten kevesebbet fizettem A00-ban, mint most B10-ben.

Erre meg jöhet a kontra, hogy de hát az infláció... Igen, valóban. Csakhogy ez az emelkedés nem csak az utóbbi években volt így, hanem a 2010-es években is, amikor elvileg defláció volt."

márc. 13. 20:11
 17/19 A kérdező kommentje:
Hát konkrétan sokkal drágább lett.. Tavaly 91.200 Ft-ot fizettem, idén 114 ezret kellene, szóval szerintem váltok. Hogy drágulhatott ennyire meg?
ápr. 3. 08:13
 18/19 Morzsi007 ***** válasza:
Csinálj kalkulációt. Biztos van sokkal olcsóbb. Nekem 23 éve van jogsim, 20 éve autó a nevemen, a legjobb és legrosszabb ajánlat között van 40000 Ft.
ápr. 3. 09:55
 19/19 A kérdező kommentje:
Azóta kötöttem is új biztosítást Netrisken. Nem gondoltam volna, hogy 1 év alatt (balesetmentes) 25 ezer forintot drágulhat a biztosításom…
ápr. 3. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!