Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom ellenőrizni az...

Hogyan tudom ellenőrizni az autóm automata váltó folyadék szintjét ?

Figyelt kérdés

Üdv !

Autóm Mercedes w124 300d

Automata váltós

Mostani hiba jelenség az lett hogy az autó D Ben nem akar fel váltani 2,3,4be csak 1esben hajt fel pörög

Beszéltem egy szerelővel aki azt mondta lehet váltó olaj hiányos és ezért ellenőrizem a nívó pálcát hogy menni folyadek is van bent !

A következő volt a kérése hogy meleg járó motor mellett csináljam ezt meg és ha látom hogy minimum alatt van töltsem fel a hozzá való váltó folyadékkal és megszűnik a probléma!...

Ha nem jár a motor ki húzom a váltó olaj nívó pálcát azt mutatja max on van !

Ha járó motor mellett teszem ezt akkor minimumot mutat

Igaza van a szerelőnek ?

Mert két különböző ellenőrzés után két különböző szintet mutat!

Öntsek rá olajat ?

Köszönöm szépen a válaszokat

márc. 10. 07:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha maxon van az akkor jó.

Elektronikai hiba lesz az inkább.

márc. 10. 08:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Mert szerinted a motorolajnál is miért úgy szokás szintet nézni, hogy kihúzod, megtörlöd, visszadugod, kihúzod? Mindezt szigorúan álló motornál. Nyilvánvalóan oka van. Nyilvánvalóan különbség van az álló és járó helyzet között.

Üzemmeleg állapotban, álló helyzetben kell nézni.

márc. 10. 08:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Általában a váltóolajat melegen, de nem járó motorral kell nézni. Valószínű nálad is így van. De miért nem viszed el egy szerelőhöz, aki legalább hibakódot tud olvasni, nem távgyógyít?
márc. 10. 08:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Én inkább a vezérlőt nézetném meg automata váltókra specializálódott szakemberrel.
márc. 10. 08:39
 5/6 anonim ***** válasza:
#3 Ember, W124. Nincs OBD. És olyat találni, akinek van gyári Mercedes-es eszköze, amivel kiolvasható egy 30+ éves autó, ráadásul használni is tudja azt... hát sok sikert a keresgéléshez.
márc. 10. 08:58
 6/6 anonim ***** válasza:

W124-be jó eséllyel semmi elektronika nincs🤣 Nincs mit és mire rádugni, soros full mechanikus adagoló, a váltón is egy tolatólámpa kapcsoló az összes elektronika.

Ha van a váltóban elég olaj, akkor automata váltóhoz konyító szervizt kell keresni. A hiba mechanikus.

márc. 10. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!