Motorozni tanulok! Félek 100 km/h felett, ez normális?
Most csinálom az A. kategóriát, előtte még nem volt motoros gyakorlatom.
Rutin vizsga simán sikerült, autót 11 éve vezetek így a kuplung- váltás stb. hamar összhangba került.
Viszont mikor kimegyünk a forgalomba, akkor a 90 km/h még oké, de 110-nél egyszerűen nem érzem stabilnak a dolgot, mintha nehezen tudnám irányítani a motort, egyszerűen csak ülök rajta mint egy bábú mert szerintem félek hogy elesek. Olyan érzés, mintha a kerék és az út közötti kapcsolat nem lenne túl stabil. A menetszél fúj (plexi nincs), a szél pedig lök oldalra.
Az oktató elvárja és furcsán néznek rám, hogy nem szeretek ennyivel menni, elvégre a motorosoknál ez a tempó röhejesen alacsony.
Megszokható ez? Mit tudtok tanácsolni?
+
90 km/h-val mentünk múltkor és mondta hogy csináljak egy kormánytolást, de félek, hogy azonnal eltaknyolnék.
#13 És majd te fizeted minden 24 év felettinek a három jogsikategóriát, amikor egy is elég lenne? :D Megsúgom, rutinpályán jobb helyeken végigjáratják a létrát. És a 600-asok általában már négyhengeresek, azokat könnyebb is vezetni, mint a sorketteseket kis tempónál, de az oktatás nagy részét utóbbival csinálják, hogy tudjanak is motorozni.
Csak azt nem értem, hogy aki azt hiszi, hogy a motoros oktatás úgy néz ki, hogy az első nap már egy 600 köbcentis gépet tesznek alá, az minek szól bele???
Ez teljesen normális. Én 2 évig vezettem 50es motort A2 előtt, ott mégis szokatlan volt a nagy tempó tartósan.
Ilyenkor a menetszél lökdös jobbra balra, de egyenesben elesni nem fogsz tőle. Egy idő után hozzá fogsz szokni, erre vannak a gyakorlati órák.
Köszönöm a válaszokat! Igazából szinte egyből 650-esre ültettek fel, de nagyon kezelhető a gép, V2, alacsony fordulaton nyomatékos. A rutin felkészülés elsőre nehéznek tűnik és monotonnak, de forgalmi vezetésben baromi jól jönnek a rutinnál begyakorolt mozdulatok! Soknak azzal jönnek, hogy előbb 50-esen kell kezdeni... (Mintha irigyek lennének, ha valaki egyből nagyobban kezdi.)
Közel 30 éves vagyok. Üljek rá egy 50-esre? És hová menjek vele 45 km/h-val? Autóútra rá sem mehetek. Nincs tapasztalatom 50-es terén, de nem akarom elhinni hogy forgalomban annyira biztonságos lenne, pláne ha a kamionok előzgetnek. A nagy tempóval kanyarodásokat, a hirtelen fékezést, kikerülést valóban gyakorolni kell és a rutin ad meg, de mindig elfelejtik, hogy igenis lehet ésszel, koncentráltan nagymotorral kezdeni.
Ha valaki felismeri a képességeit, és GYENGESÉGEIT, az nem fogja belehajtani magát 200 km/h-val egy kanyarba, hiába nagymotoron ül. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!