Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorozni tanulok! Félek 100...

Motorozni tanulok! Félek 100 km/h felett, ez normális?

Figyelt kérdés

Most csinálom az A. kategóriát, előtte még nem volt motoros gyakorlatom.

Rutin vizsga simán sikerült, autót 11 éve vezetek így a kuplung- váltás stb. hamar összhangba került.

Viszont mikor kimegyünk a forgalomba, akkor a 90 km/h még oké, de 110-nél egyszerűen nem érzem stabilnak a dolgot, mintha nehezen tudnám irányítani a motort, egyszerűen csak ülök rajta mint egy bábú mert szerintem félek hogy elesek. Olyan érzés, mintha a kerék és az út közötti kapcsolat nem lenne túl stabil. A menetszél fúj (plexi nincs), a szél pedig lök oldalra.

Az oktató elvárja és furcsán néznek rám, hogy nem szeretek ennyivel menni, elvégre a motorosoknál ez a tempó röhejesen alacsony.

Megszokható ez? Mit tudtok tanácsolni?

+

90 km/h-val mentünk múltkor és mondta hogy csináljak egy kormánytolást, de félek, hogy azonnal eltaknyolnék.

márc. 9. 09:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak még rutintalan vagy.
márc. 9. 09:27
 2/22 anonim ***** válasza:
márc. 9. 09:41
 3/22 anonim ***** válasza:
Keress másik oktatót! (kettes voltam)
márc. 9. 09:42
 4/22 anonim ***** válasza:
0%
Ne menj akkor annyival és mondd meg neki.
márc. 9. 10:04
 5/22 anonim ***** válasza:
73%

Majd alakul, ne aggódj! Ezekkel a széllökésekkel pedig meg kell barátkozz, mert míg az autóban nem érzed az autók mögötti turbulenciát, addig motoron nagyon meg fogod tapasztalni, pláne egy kamion mögött, mellett.

A múltkor kényelmes 90-es motorozás mellett megelőzött egy lakóautó, utána még több 10 méterrel is dobálta a motort.

Az is kérdéses, hogy az iskola mennyire tartja karban a motorjait, mert ha nem oké a guminyomás, akkor simán érezheted azt, hogy bizonytalan a motor egyenesfutása. A jogsi megszerzése után meg azért kell pár ezer kilométer, hogy kicsit bátrabban merj menni, döntögetni.

márc. 9. 10:07
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a bíztatást! :)

A motorral biztos nincs gond, csak nekem szokatlan még ez a dolog.

Komfortzónán kívüli "élmény", de akkor majd csak alakul.... :)

Sok Dodoros videót néztem és valóban jókat mond, csak az arrogáns stílusát nehezen tudom elviselni. :D

márc. 9. 10:20
 7/22 anonim ***** válasza:
Arra akartam célozni a videóval hogy egy igazi oktató aki profi, nem várja el hogy úgy menj mint akinek komoly rutinja van. Hatalmasat fogsz így esni. Mintha azt akarná hogy díjugrass úgy hogy sose ültél még lovon.
márc. 9. 11:11
 8/22 anonim ***** válasza:
nekem is voltak ilyen ismerősök , lerakták a jogsit aztán kb nem motoroznak . ezért érdemes 50ccm kezdeni , én 12 évesen simsonal havas, jéges , sáros úton nyomtam , neked az egyik gond hogy nincs tapasztalat
márc. 9. 11:21
 9/22 A kérdező kommentje:
Igen, de gondoltam, ha megcsinálom, akkor már praktikus egyből nagymotorra. :)
márc. 9. 12:54
 10/22 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi gond. Minket az M0 egy rövid szakaszára vittek, természetes volt a 110-es tempó. Azt hittem, kinyír a szél. Majd megszokod idővel. Amikor a B jogsit csináltam, eleinte én sem szerettem a megengedett tempóval menni, csak az oktató gyorsan leszoktatott róla. Mai napig éjszaka esőben nem szeretek autópályán 130-cal menni, de hát oda is szeretnék érni, ahova éppen megyek. Ez csak megszokás kérdése, kérdés, az elmúlt 11 évben mennyit, hol és hogyan vezettél autót.

De majd megszokod. A motorhoz képest röhejes tempóról meg annyit, hogy ugyanazok a sebességkorlátok vonatkoznak a motorosra is, mint az autósra. (Más kérdés, hogy én pl. azt csak véda alatt tartom, mert ha ellátok a fékutam végéig, akkor miért ne menjek 160-nal, de így sem megyek annyival, mint autóval mennék, mert megfájdul a nyakam és fázik a kezem.)

márc. 9. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!