Motorozni tanulok! Félek 100 km/h felett, ez normális?
Most csinálom az A. kategóriát, előtte még nem volt motoros gyakorlatom.
Rutin vizsga simán sikerült, autót 11 éve vezetek így a kuplung- váltás stb. hamar összhangba került.
Viszont mikor kimegyünk a forgalomba, akkor a 90 km/h még oké, de 110-nél egyszerűen nem érzem stabilnak a dolgot, mintha nehezen tudnám irányítani a motort, egyszerűen csak ülök rajta mint egy bábú mert szerintem félek hogy elesek. Olyan érzés, mintha a kerék és az út közötti kapcsolat nem lenne túl stabil. A menetszél fúj (plexi nincs), a szél pedig lök oldalra.
Az oktató elvárja és furcsán néznek rám, hogy nem szeretek ennyivel menni, elvégre a motorosoknál ez a tempó röhejesen alacsony.
Megszokható ez? Mit tudtok tanácsolni?
+
90 km/h-val mentünk múltkor és mondta hogy csináljak egy kormánytolást, de félek, hogy azonnal eltaknyolnék.
Majd alakul, ne aggódj! Ezekkel a széllökésekkel pedig meg kell barátkozz, mert míg az autóban nem érzed az autók mögötti turbulenciát, addig motoron nagyon meg fogod tapasztalni, pláne egy kamion mögött, mellett.
A múltkor kényelmes 90-es motorozás mellett megelőzött egy lakóautó, utána még több 10 méterrel is dobálta a motort.
Az is kérdéses, hogy az iskola mennyire tartja karban a motorjait, mert ha nem oké a guminyomás, akkor simán érezheted azt, hogy bizonytalan a motor egyenesfutása. A jogsi megszerzése után meg azért kell pár ezer kilométer, hogy kicsit bátrabban merj menni, döntögetni.
Köszönöm a válaszokat és a bíztatást! :)
A motorral biztos nincs gond, csak nekem szokatlan még ez a dolog.
Komfortzónán kívüli "élmény", de akkor majd csak alakul.... :)
Sok Dodoros videót néztem és valóban jókat mond, csak az arrogáns stílusát nehezen tudom elviselni. :D
Nem lesz semmi gond. Minket az M0 egy rövid szakaszára vittek, természetes volt a 110-es tempó. Azt hittem, kinyír a szél. Majd megszokod idővel. Amikor a B jogsit csináltam, eleinte én sem szerettem a megengedett tempóval menni, csak az oktató gyorsan leszoktatott róla. Mai napig éjszaka esőben nem szeretek autópályán 130-cal menni, de hát oda is szeretnék érni, ahova éppen megyek. Ez csak megszokás kérdése, kérdés, az elmúlt 11 évben mennyit, hol és hogyan vezettél autót.
De majd megszokod. A motorhoz képest röhejes tempóról meg annyit, hogy ugyanazok a sebességkorlátok vonatkoznak a motorosra is, mint az autósra. (Más kérdés, hogy én pl. azt csak véda alatt tartom, mert ha ellátok a fékutam végéig, akkor miért ne menjek 160-nal, de így sem megyek annyival, mint autóval mennék, mert megfájdul a nyakam és fázik a kezem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!