Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik nem akarnak sem jogsit,...

Akik nem akarnak sem jogsit, sem autót, azok hogy élik az életüket?

Figyelt kérdés
Azt megértem, hogy városon belül ki lehet váltani közösségi közlekedéssel (én is azt teszem, annak ellenére, hogy két autóm is van), de soha nincs egy hétvége, hogy leruccanni valahová? Egy Balatoni pár napra, vagy a Mátrába kirándulni? Vagy kiugrani a parndorfi Outletbe? Stb stb stb. Vagy vidéki rokonokat, ismerősöket meglátogatni? Vagy elmenni nagybevásárolni mondjuk egy Auchanba, Metroba, Premier Outletbe? Stb stb, Mindenhová nem megy villamos :D Meg rohadt macerás mindenhová vonatozni meg távolságibuszozni, a menetrendekhez alkalmazkodni stb. Szóval valahogy nekem fura, hogyha egy olyan ember, akinek beleférne, hogy vegyen, tartson, de mégsem akar autót. Vagy állandóan csak a lakásukban gubbasztanak?

#közlekedés #autó #mentalitás #autónélküliség
2024. márc. 8. 16:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
84%
Tömegközlekedéssel. Amikor egyetemista voltam, mindenhova azzal mentünk. Két gyerekkel, a velük járó cuccokkal stb. persze macerásabb, de akiknek nem fér bele a büdzsébe az autó, azok is megoldják a családi kirándulásokat is.
2024. márc. 8. 16:08
 2/19 anonim ***** válasza:
80%

Azért a Balatonra elég jó vonatközlekedés van, főleg nyáron. Outlet centerezni nem kell menni Parndorfig, közelebb is van, pl. Biatorbágy. A Mátra az megintcsak rétegigény. Auchanba, Metróba kivisz a busz simán.

Nem mellesleg, ha meg nagyon kell az autó, akkor meg lehet bérelni is, Budapesten van már egy csomó carsharing szolgáltatás is - amivel egyébként szintén leugorhatsz a Balatonra meg az Auchanba :D

2024. márc. 8. 16:11
 3/19 anonim ***** válasza:
80%
Amiket te felsoroltál, ahhoz pénz kell. Aki nem tud fenntartani egy autót, az nem megy Parndorfba se.
2024. márc. 8. 16:17
 4/19 A kérdező kommentje:

3-as, nem olvastad el a kérdést?

Nem azokról beszélek, akiknek nem tellik rá, hanem azokról, akik NEM AKARNAK.

Átugrottad ezt a mondatomat?

"Szóval valahogy nekem fura, hogyha egy olyan ember, akinek beleférne, hogy vegyen, tartson, de mégsem akar autót. "

2024. márc. 8. 16:20
 5/19 anonim ***** válasza:
63%
#4 Van, akinek meg okostelefonja sincs. Nem mindenkinek ugyanazok az igényei, mint neked. Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy sokan, akik megengedhetnék maguknak, miért nem járnak a kontinensen kívülre nyaralni.
2024. márc. 8. 16:21
 6/19 anonim ***** válasza:
85%

Az egyik nagy félelmem, hogy egyszer majd a korom miatt nem hosszabbítják meg a jogosítványomat. Nekem az autó a szabadságot, a spontaneitást jelenti. Itt Budapesten én is inkább metróval járok.

N

2024. márc. 8. 16:30
 7/19 anonim ***** válasza:
59%

"soha nincs egy hétvége, hogy leruccanni valahová?"

Sok ember eleve külföldre "ruccan le" oda meg nem viszi az autót mert repülővel utazik. Balaton meg Mátra pont az az úti cél ahova tömegközlekedéssel is egyszerű lejutni.

2024. márc. 8. 16:32
 8/19 anonim ***** válasza:
76%
Azért valljuk be azt is, az autósok legnagyobb része pont ugyanúgy nem mozdul ki sehova és csak a kötelező munka-bevásárlás vonalon mozog főleg az egyre növekvő benzinárakkal.
2024. márc. 8. 16:35
 9/19 anonim ***** válasza:
60%
Pontosan azt soroltad fel amiért én nem vennék autót,mindég menni valahova?Akinek nincs az nem vágyik ilyesmire.
2024. márc. 8. 16:38
 10/19 anonim ***** válasza:
60%

Hm! Soha nem éreztem kényszert autóvásárlásra. 50 körül vizsgáztam és vettem kocsit. Akkor sem magam miatt. Most 66 évesen el is adtam, és nem hiányzik.

Miért gondolod, hogy létszükséglet az autó? Nem az.

2024. márc. 8. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!