Miért akarnak a migránsok Franciaországból akár az életük árán/életüket kockáztatva átjutni Angliába? Hiszen ugyan olyan fejlett
13 migráns halt eddig meg csak mert át akart szökni Angliába. De miért? Hasonlóan szuper a gazdasága a két országnak, szinte semmi különbség nincs. Az volt a céljuk, hogy eljussanak egy gazdag országba és ez sikerült, minek kockáztatnak ennyit? Azt megértem, hogy Magyarországról nagyon el akarnak szökni Németországba, hiszen iszonyúan rossz a magyar gazdaság, és ég és föld a különbség a két ország között, össze sem lehet hasonlítani, és ahogy a mondás tartja, ha már lúd akkor legyen kövér. Ha már el kellett hagyni a szülőföldemet mert rossz a gazdaság, diktátor van hatalmon stb. akkor már alap, hogy egy nagyon jó országban akarok élni, ahol dübörög a gazdaság és a jólét.
De mi a bajuk, miért nem jó nekik Franciaország és Olaszország?
Németországban a szomszéd kisvárosba érkezett 300, ök épp hollandiába akarnak menni.
Szerintem ezek úgy vannak, hogy keresik a kánaánt, és ahol épp vannak, ott rájönnek hogy ott nem az van. Kielben a svédekhez akarnak menni. Szerintem rájönnek, hogy nem kapnak ingyen házat, meg dolgozni kell, meg alsóbbrendü nöknek kell szót fogadni a nyelvoktatás idötartama alatt, és valamelyik kitalálja hogy valamelyik szomszéd ország mennyivel jobb, és akkor megindulnak.
Mindig csak azt hajtogatják hogy Anglia hú de jó.
Valaki azt mondta nekik hogy ott fenékig tejfelből van a kolbász kerítés.
Calis-nál kicsit más a helyzet, mint erre mifelénk.
Ott nem menekültek vannak, hanem olyan nyerészkedők, mint itt az albánok, akik Németországba járnak, menedékkérelmet adnak be, majd felveszik a segélyeket amíg az elbírálás tart. Persze nem jogosultak státuszra, de fél évig egész jól élnek ebből.
Calis-nál ugyanezt csinálják az afrikaiak. Amikor átjutnak Angliába, rögtön mennek és írják alá a papírt, hogy nem akarnak ott maradni és azonnal elhagyják az országot. Ezért ugyanis fizetnek az angol hatóságok. Felveszik a pénzt és visszavitetik magukat Franciaországba. Másnap újra próbálkoznak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!