Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nekimentem 1 parkoló autónak?

Nekimentem 1 parkoló autónak?

Figyelt kérdés
Nagyon szégyellem magam, megvártam a tulajt és kitöltöttük a kék-sárgát. Azért bánt a dolog, mert 3 hete van kb. jogosítványom napi szinten közlekedek 20-25 km-t városban, valamikor többet. Nagyon elment az önbizalmam, mert ismerősök ha megtudnák viccet csinálnának belőlem, hogy ennyire nem tudok vezetni. (Eléggé kárörvendő itt mindenki, faluban lakok) Illetve már az is kétséges, hogy alkalmas vagyok-e vezetésre. Nektek volt ilyen és ha igen mikor vezettetek újra?
2024. márc. 7. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez bárkivel megtörténhet, még gyakorlott vezetőkkel is, és te még kezdő vagy. Egyik barátnőm az első útján az akkor vásárolt autójával egy kerítésnek ment neki. Én szintén friss jogosítvánnyal a szemközti járdára "tévedtem", szerencsére nem volt ott senki. Az utóbbi 25 évben minden autómat parkolásnál törték össze, az egyik károkozó villamosvezető volt. Szóval csak nyugi, szó sincs alkalmatlanságról, bele fogsz jönni.
2024. márc. 7. 19:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

20 év vezetés után sikerült hátulról belekoccannom egy autóba. Bárkivel előfordul. Dicséretet érdemel, hogy nem sunnyogtál el, mint az emberek 90%-a, hanem becsülettel felelősséget vállaltál.

Ha megvan a károsult száma, nem nagy a kár, és még nem szólt a biztosítónak, akkor inkább rendezd zsebből! Az ilyen festéksérülések, kisebb meghúzások általában olcsóbban megúszhatók így, mert nagyon fel fogják emelni a biztosításod díját. Volt ilyen a családban, hogy nem tudtak megegyezni pár tízezer Ft-on, aztán csak egy évben 50000 Ft-ot buktak a KGFB díjon.

2024. márc. 7. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Aznap, másnap. Szinte mindenkivel előfordul, nagyon korrekt voltál.
2024. márc. 7. 20:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Még nem volt saját hibás balesetem, de mindenkivel előfordulhat.

Respect, hogy korrektül rendezted az ügyet. Nekem eddig 3-szor okoztak kárt parkolóban, mindhárom alkalommal leléptek.

2024. márc. 7. 20:09
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
sorra töröm az autókat mióta megvan a jogsim
2024. márc. 7. 20:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok, a férjem annak idején rendszeresen összetört autóval jött haza. Minden esetben ő volt a hibás. Egyébként minden tiszteletem a tiéd, amiért becsületesen elismerted a kárt, akik az én autóimat összetörték, mind eltűntek.
2024. márc. 7. 20:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez az ami szinte mindenkivel megesik élete során.
2024. márc. 7. 22:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves rokonom élete első önálló vezetésekor egy rendőrautónak nem adott elsőbbséget. Szerencsére nem lett komoly baj.

Ettől még nem dőlt össze a világ, és teljesen korrekt módon jártál el. A jogsi megszerzése nem azt jelenti, hogy az illető TUD vezetni, csak annyit, hogy innentől önállóan gyakorolhat, és a felelősség az övé. Sok-sok kilométer vezetés után jön meg a kellő rutin.

Na arra figyelj majd, mert a legveszélyesebb az „én már tudok vezetni” korszak.

2024. márc. 8. 09:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!