Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felújíthatom a rendszámtáblám ?

Felújíthatom a rendszámtáblám ?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele hogy a rendszámtábla a hatóságok tulajdona és nem az enyém. A kérdésem arra irányul leginkább hogy már 31 éves az autóm, és a rendszámtábla eléggé ütött kopott. Ugyanúgy fehér alapon fekete számok illetve betűk lennének, csak nyílván szebben nézne ki felujítva. Van ehhez jogom ?
2024. márc. 2. 23:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Keress olyan széles fekete szigszalagot, mint a csíkok és csináld meg.

Ez a rettegés már szinte idiótaság, amit a hatóság leművel a rendszámtáblákkal, mintha valami földöntúli dolgok lennének. Nem lehet fúrni, ha görbe, foltos, fakult, rendelj újat csillió forintért. Maga rendszám (mint tárgy) semmit nem ér a forgalmi, meg a mögötte levő informatika nélkül. Egyszerű pénzbeszedési lehetőség az államnak.

Ellenpélda: itt Angliában csak egy tárgy, a netről rendelhetsz újat. Bármilyet vehetsz bármiféle igazolás nélkül, bármilyen logóval, bármilyen betűtipussal, bármilyen szinű keretes csíkkel, amilyet akarsz. A betűket számokat akárhogy csoportosíthatod, a kutya nem foglalkozik vele. Például az én rendszémom FL 55 OVO, ha akarom lehet az új ilyen FL5 5O VO, itt kiadják a hasonlókat is (O, D, Q). Ha bontós a kocsid, megy vele a rendszám, hiszen csak egy műanyag tábla. Ja és ha utánfutód van, az a gépes kocsi rendszámát viseli megduplázva, semmi faxni. Volna mit tanulni a magyar hatóságoknak. És minden online megy, itt nem pöffeszkednek ügyintézők az ablakok mögött. Végül az utolsó tőrdöfés: itt nincs átiratási, vagyonszerzési illeték, törzskönyv és eredetvizsgálat, meg adásvételi. Ja és nem ismerik a pecsét foglamát. És mégis flottul műkszik az ország.

2024. márc. 3. 10:48
 12/22 anonim ***** válasza:
#7 Ja, bocs, nem vagyok gondolatolvasó. Honnan tudtam volna, hogy ide fog tévedni egy hülye, aki ilyen mesét költ egy ártatlan kifejezéshez. A jó pénzért nem azt jelenti, hogy drága, hanem azt, hogy könnyű pénz, ugyanis az államnak ingyen bevétel az, hogy valaki önként felárat fizet egy új rendszámért, amikor nem lenne kötelező. Ha csak egy fillérrel is drágább, mint az előállítási és ügyintézési költség, akkor "jó pénz", akkor is, ha olcsó.
2024. márc. 3. 15:11
 13/22 anonim ***** válasza:

#12 Ahhoz, hogy ismerd a szavak és kifejezések jelentését, ahhoz nem gondolatolvasónak kell lenni. Az sem gáz, ha nem ismered valami jelentését, csak akkor ne használd. Ha pedig mégis használod és valaki szóvá teszi, hogy azt sem tudod mit jelent, akkor az az abszolút minimum, hogy csöndben maradsz, nem pedig még te kezdesz el arcoskodni, meg úgy tenni, mintha neked lenne igazad és a másik lenne a hülye.

"Ha csak egy fillérrel is drágább, mint az előállítási és ügyintézési költség, akkor "jó pénz", akkor is, ha olcsó"

Tehát akkor a világon MINDEN, kivétel nélkül minden, bármi amit csak el lehet képzelni, azt "jó pénzért" lehet megvásárolni? Értem. Teljesen logikus. 😂

2024. márc. 3. 15:18
 14/22 anonim ***** válasza:
#13 "Ha pedig mégis használod és valaki szóvá teszi, hogy azt sem tudod mit jelent, akkor az az abszolút minimum, hogy csöndben maradsz" - ezt mondjuk te is gyakorolhatnád, ahelyett, hogy teljesen hétköznapi kifejezésekre magadnak költesz valamit, hogy szerinted mit jelent, aztán számonkéred másokon, hogy miért nem a te fantáziavilágodban élnek.
2024. márc. 3. 16:39
 15/22 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, mi az, hogy "drága"? Annó kollégiumban sokat sefteltünk mindenféle hülyeséggel. Volt melegszendvicssütőm, 100 forintért adtam a melegszendvicset. Én kerestem rajta, mert megvettem a Lidlben az olcsó szalámit-sajtot, a menzáról rengeteg kenyeret vittem el minden vacsorakor, viszont "jó pénzért" adtam, mert kerestem rajta, amit elkocsmázhattam. De azért 100 forintért nem mondanám drágának, inkább kényelmes volt annak, aki megvette. De akkor ma is tanultam valamit, én nem "jó pénzért" kerestem kevés munkával aránylag "sok" pénzt, hiszen akkor lett volna "jó pénzért", ha drágábban adom, mint egy étterem szerinted.
2024. márc. 3. 16:42
 16/22 anonim ***** válasza:
#16 Linkelj olyan definíciót, ami a "jó pénzt" "drágának" definiálja, és amellé majd egy definíciót arra, hogy mi a "drága". Használd te a guglit. Mert ugye te jöttél ide kötözködni, aztán semmivel nem támasztod elő a légbőlkapott baromságodat. Ismétlem, a többség nem a te fantáziavilágodban él. Hanem ott, ahol tudunk magyarul, és mellesleg ha valamit állítasz, azt neked kell alátámasztanod.
2024. márc. 4. 02:53
 17/22 anonim ***** válasza:
2024. márc. 4. 04:25
 18/22 anonim ***** válasza:
#18 Tehát értelmező szótárban nem sikerült megtalálni, csak kiírtál magadnak egy kérdést. :)
2024. márc. 4. 11:13
 19/22 anonim ***** válasza:

#19 Értelmező szótárban nincsenek ilyen kifejezések, látszik, hogy még sosem nyitottál ki egyet sem.

Az itteni pontszámok és a kérdésemre írt válaszok,nilletvevazok értékelései alapján elég nyilvánvaló, hogy nem én találtam ki, hanem mindenki tudja, hogy a jó pénz drágát jelent, csak te nem.

2024. márc. 4. 12:48
 20/22 anonim ***** válasza:

A jó pénz relatíve drágát jelent. Ahogy látod az itteni válaszokban is, van, aki sok pénznek tart 20 ezer forintot, van, aki nem. Arra nem nagyon tudok mit mondani, ha valaki az itteni pontozásra hivatkozik, az egy elég birka dolog, ennyi erővel a sulimenzán is egyen minden gyerek minden nap mekit, mert arra szavaznának a legtöbben, hiába egészségtelen.

Mint már kb. 3 válaszommal ezelőtt is mondtam, ha szerinted drágát jelent, definiáld a drága szó jelentését. Azt sem sikerült. Mert ez nem egy iszonyatosan objektív dolog, ezért nevetséges, hogy egy szubjektív dologgal kapcsolatos definiálatlan kifejezés kapcsán te már két napja erőlteted, hogy márpedig az kizárólag azt jelentheti, amire te gondolsz. Nevetséges vagy.

2024. márc. 4. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!