Felújíthatom a rendszámtáblám ?

Keress olyan széles fekete szigszalagot, mint a csíkok és csináld meg.
Ez a rettegés már szinte idiótaság, amit a hatóság leművel a rendszámtáblákkal, mintha valami földöntúli dolgok lennének. Nem lehet fúrni, ha görbe, foltos, fakult, rendelj újat csillió forintért. Maga rendszám (mint tárgy) semmit nem ér a forgalmi, meg a mögötte levő informatika nélkül. Egyszerű pénzbeszedési lehetőség az államnak.
Ellenpélda: itt Angliában csak egy tárgy, a netről rendelhetsz újat. Bármilyet vehetsz bármiféle igazolás nélkül, bármilyen logóval, bármilyen betűtipussal, bármilyen szinű keretes csíkkel, amilyet akarsz. A betűket számokat akárhogy csoportosíthatod, a kutya nem foglalkozik vele. Például az én rendszémom FL 55 OVO, ha akarom lehet az új ilyen FL5 5O VO, itt kiadják a hasonlókat is (O, D, Q). Ha bontós a kocsid, megy vele a rendszám, hiszen csak egy műanyag tábla. Ja és ha utánfutód van, az a gépes kocsi rendszámát viseli megduplázva, semmi faxni. Volna mit tanulni a magyar hatóságoknak. És minden online megy, itt nem pöffeszkednek ügyintézők az ablakok mögött. Végül az utolsó tőrdöfés: itt nincs átiratási, vagyonszerzési illeték, törzskönyv és eredetvizsgálat, meg adásvételi. Ja és nem ismerik a pecsét foglamát. És mégis flottul műkszik az ország.

#12 Ahhoz, hogy ismerd a szavak és kifejezések jelentését, ahhoz nem gondolatolvasónak kell lenni. Az sem gáz, ha nem ismered valami jelentését, csak akkor ne használd. Ha pedig mégis használod és valaki szóvá teszi, hogy azt sem tudod mit jelent, akkor az az abszolút minimum, hogy csöndben maradsz, nem pedig még te kezdesz el arcoskodni, meg úgy tenni, mintha neked lenne igazad és a másik lenne a hülye.
"Ha csak egy fillérrel is drágább, mint az előállítási és ügyintézési költség, akkor "jó pénz", akkor is, ha olcsó"
Tehát akkor a világon MINDEN, kivétel nélkül minden, bármi amit csak el lehet képzelni, azt "jó pénzért" lehet megvásárolni? Értem. Teljesen logikus. 😂

#19 Értelmező szótárban nincsenek ilyen kifejezések, látszik, hogy még sosem nyitottál ki egyet sem.
Az itteni pontszámok és a kérdésemre írt válaszok,nilletvevazok értékelései alapján elég nyilvánvaló, hogy nem én találtam ki, hanem mindenki tudja, hogy a jó pénz drágát jelent, csak te nem.

A jó pénz relatíve drágát jelent. Ahogy látod az itteni válaszokban is, van, aki sok pénznek tart 20 ezer forintot, van, aki nem. Arra nem nagyon tudok mit mondani, ha valaki az itteni pontozásra hivatkozik, az egy elég birka dolog, ennyi erővel a sulimenzán is egyen minden gyerek minden nap mekit, mert arra szavaznának a legtöbben, hiába egészségtelen.
Mint már kb. 3 válaszommal ezelőtt is mondtam, ha szerinted drágát jelent, definiáld a drága szó jelentését. Azt sem sikerült. Mert ez nem egy iszonyatosan objektív dolog, ezért nevetséges, hogy egy szubjektív dologgal kapcsolatos definiálatlan kifejezés kapcsán te már két napja erőlteted, hogy márpedig az kizárólag azt jelentheti, amire te gondolsz. Nevetséges vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!