LED rendszámtábla világítás - legális?
A halványan pislákoló rendszámtábla világítás izzókat kicseréltem ledesre.
Hátra kicsit sem világít, csak lefele, de olyan erős fénye lett, hogy rendesen világos tőle az autó mögötti 1-2 méter.
Szabad ezt, vagy a túl erős izzóért csesztethet a rendőr?
Én is így jártam. Most a héten jött meg Aliról. Kb. stadionvilágítás van a kocsi mögött. Nem értem ez mire jó... Pedig jó lenne, szép fehér fénye van, csak így túl sok.
Hivatalosan nem lehetne használni, gyakorlatilag a kutyát nem érdekli. Ráadásul olyan autóm van, amit szereltek gyárilag is ledes rendszámtábla világítással.
Jól láthatónak kell lennie a rendszámtáblának. Amint én tapasztalom, a ledek nem szórják a fényt, mint egy hagyományos izzó, hanem egy helyre világít leginkább, ezért sok esetben alig lehet kivenni mi is az autó rendszána.
Nyilván ez akkor probléma ha maga a rendszámtábla megvilágítása nem erre lett tervezve. Egy gyári ledes lámpa az más.
Én ezért nem javaslom az utolagos led izzó cserét.
Azért ezt raktam bele, mert belső világításnak vettem még ezeket régebben, ez volt itthon, gondoltam kipróbálom - nem gondoltam volna hogy ennyire erős fénye lesz.
Csere lesz belőle, mert ez már tényleg majdnem tolatólámpa így hogy most sötétben látom - amúgy a rendszám nagyon tisztán kivehető vele. Köszi a cool blue ajánlatot, szerintem kipróbálom, az tetszik ha nem sárgás a fény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!