Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felújíthatom a rendszámtáblám ?

Felújíthatom a rendszámtáblám ?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele hogy a rendszámtábla a hatóságok tulajdona és nem az enyém. A kérdésem arra irányul leginkább hogy már 31 éves az autóm, és a rendszámtábla eléggé ütött kopott. Ugyanúgy fehér alapon fekete számok illetve betűk lennének, csak nyílván szebben nézne ki felujítva. Van ehhez jogom ?
2024. márc. 2. 23:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudsz ilyet csinálni. Speciális fényvisszaverő festékkel készül. Ha nem tetszik, ahogy kinéz, be kell menni a kormányablakba, és jó pénzért igényelni újat.
2024. márc. 2. 23:06
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Nem, viszont vehetsz rá új rendszámot.
2024. márc. 2. 23:07
 3/22 A kérdező kommentje:
Ja értem, köszönöm :) akkor annyira nem fontos 😄
2024. márc. 2. 23:08
 4/22 anonim ***** válasza:

A régi szép időkben külön festették a piktorok a rendszámot még a hivatalos márkaszervizben is (AFIT). Most talán komolyabban veszik a dolgot, de a jogszabályt keresse ki más...

Ja, egy kalapáccsal kilapított gyufaszál volt az ecset :)

2024. márc. 3. 00:31
 5/22 anonim ***** válasza:
56%

#1 "jó pénzért igényelni újat"

Jó pénzért? Ha csak egyet kell cserélni, akkor 12300 forint az utángyártási engedély, 5500 a gyártás, 17800 forint. Ha kettő kell, akkor már nincs utángyártás, új rendszámot lehet kérni. Egy pár tábla 8500, forgalmi 6000, törzskönyv 6000, matrica 1550. Az a "jó pénz" az 22050 kőkemény HUF. Ezért cserébe vadiúj rendszám, két vadiúj tábla, meg egy új forgalmi, ami 31 éves autónál feltételezem már amúgy sem volt üres, szóval abból is valószínűleg elkél az új amúgy is. Én ezt semmiképpen sem nevezném drága mulatságnak.

2024. márc. 3. 06:42
 6/22 anonim ***** válasza:
0%
#5 Mondta bárki, hogy drága?
2024. márc. 3. 06:44
 7/22 anonim ***** válasza:
51%
#6 Igen. A "jó pénzért" azt jelenti, hogy drágán, sok pénzért.
2024. márc. 3. 08:20
 8/22 anonim ***** válasza:
36%

Nem mondtam senki hogy drága??? Akkor én mondom!

22050 kőkemény HUF nekem drága. Két vadiúj rendszám, két vadiúj tábla, meg egy új forgalmiért.😉

2024. márc. 3. 08:32
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem festheted le a rendszámtáblát. Cserélni lehet. Viszont - annak okán, hogy 31 éves az autód - feltételezhetően még a trikoloros, C vagy D kezdőbetűs rendszámod lehet, amit nem gyártanak újra, csak EU-sban és jóval drágábban (tehát új fajtát kapsz). Én a helyedben hagynám. Ha nagyon cserélni kell, majd műszakin úgyis szólnak érte.
2024. márc. 3. 09:09
 10/22 anonim ***** válasza:
27%
#8 Attól, mert NEKED drága, attól az még nem sok pénz. Nem a te szar anyagi helyzeted diktálja a valutaértéket.
2024. márc. 3. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!