Használt autó vétel! (400-600ezer között) Skoda Octavia mk1 (1.6 101le főleg) Chevrolet Aveo 1.4 16v (98le) Citroen Xsara 1.6 16v?
Ezeket az autókat néztem ki.
Jelenleg busszal 50-60km amit utazok. Ez még kérdéses hogy nő vagy csökkenni fog. Megbízhatóak e ebben az árban?
Skoda és a Xsara nagyon bejön (Citroentől nem tartok)
110-130tempónál többel pályán nem mennék egyikkel sem.
Hasonló autót ami 90+ lovas (nem kell 160 vagy 200lovas már 😁) mit tudtok ajánlani amiben el lehet férni 4en is és megbízható? Jelenleg csak benzint néztem.
Mindjárt jönnek a negatív "ennyi pénzért ne autót vegyél hanem bicajt" típusú kommentek, de ne foglalkozz velük ha ennyid van akkor ebből kell gazdálkodni...
Ekkora összegért 20+-os autókat fogsz találni és ha nem 1.9 tdi akkor a dízel (szerintem az egyik legmegbízhatóbb típus) akkor felejtős inkább a sima szívó benzinest ajánlom.
Én a tipik autókat ajánlom ennyiért, de a három közül a kocka octavia szerintem a befutó.
Milyen tipik autóra gondolsz?
Az hogy 20+-os nem zavarja tudom hogy nem új autók.
Ha nem 1.9tdi? Pd tdi meg sima tdi van az Octavianak nem? (Nem tudom biztosra) nem hiszem hogy az 50-60km megfelelő egy dízelnek de ha tévedek szólj.
1.6 101 lovas Octavia mennyire bírja a pályát akár 2-4 fővel összesen ha úgyvan? Érdemes 2x meggondolni az előzést vagy bátran lehet? (Sok helyen olvastam hogy édes kevés az 1.6 benya erőben neki így nem érdemes előzni)
Az előzést mindig meg kell fontolni, de a 130-at lazán képes tartani egy 100Le autó. Nem egy versenyautó, de azért megy.
Árulták 68 Le 1.4 Mpi motorral, na az nem volt virgonc, de az is elcipelte a bódét.
1-es vagyok én úgy értettem, hogy ha hosszú távra vennék autót és ekkora lenne a keret akkor csak 1.9 tdi-t vennék mert az szerintem egy jó konstrukció.
Am az octavia is ezzel a dízellel is szerelt, de én maradnék a benzinesnél az általad említett táv okán.
Am a tipik autó alatt olyat értettem ami köztudottan igénytelen és ekkora összegért jó lehet pl G astra.
#7 "lazán" Katalógus szerint 187km/h a vége, erre legálisan ebben az országban nincs lehetőség/szükség.
Az 1.4 Mpi/1.9 SDI is simán megy 130-at. Csak annyira sokan mondják itt, hogy mekkora kín ilyen "gyenge" autóval járni. 🤣
#9 Az "ezeket", az konkrétan csak egy. Egyet 2x linkeltél a harmadik link meg nem működik. :)
Nekem nagyon nem tetszenek a hézagok, nézd csak meg az első lámpákat. Mondjuk ennek egy pici koccanás is elég, és már elmegy,a lökhárító. Én is megkoccoltam vele egy őzet, és hasonlóan elcsúszott de nézd meg a csomagtérajtót, az nagyon el van menve. Hűtőmaszk tuti cserélt, mert azt eredetileg színrefújják.
Jó autó az Octavia, nekem is van egy ilyen a 101 lovas motorral. Speciel nekem ez a beltér nem jön be. Ezt a műszerfalat még a legelső Octaviáknál használták, majd jött egy ráncfelvarrás, és akkor kapott egy "kisműszerfalas" óracsoportot, és nem utolsó sorban 2DIN-es rádióhelyet. Gondolom maradt egy csomó műszarfal raktáron, így el kellett használni.
De én úgy tudom, hogy ez így nem is a classik hanem a Tour. Autópályát simán bírja, de utána az olajszintet mindig kell ellenőrizni, mert olyankor szereti jobban csipegetni. Meg nekem a 101 lovas vezethetőségre, a bowdenes gázpedál miatt jobban bejön, mert ez az elektromos gázpedállal kicsit le lett butítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!