Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A használtautó-vásárlást nem...

A használtautó-vásárlást nem kéne tanítani már 16 éves kortól?

Figyelt kérdés

febr. 21. 22:12
1 2
 11/20 krwkco ***** válasza:
56%

Lehetne. Pl. középiskolában gyakorlati foglalkozás órán.

A tanár kivihetné a diákokat az udvarra és a saját autóján megmutathatná, hogy nagyjából miket kell nézni vásárláskor. Egy másik órán meg azt, hogy hogyan kell olajat cserélni. Vagy hogy mik egy motor részei és mi a feladatuk.

Nem tudom, hogy mostanában mit tanítanak gyakorlati foglalkozáson, de amikor én tanultam, akkor semmi hasznosat.

febr. 22. 09:20
 12/20 anonim ***** válasza:

#9: Alapismeretekről beszéltem, nem arról, hogy tudjon kitölteni valaki egy céges adóbevallást. De az nem nagy elvárás szerintem hogy tudja és értse valaki mi az az áfa, szja, szocho, vagy éppen, hogy mi a bruttó meg a nettó közötti különbség, csak hogy egy dolgot említsek.

Fogalmazhatnék úgy is, életre tanításra is szükség lenne. Nagyon nagy szükség.

febr. 22. 10:11
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Talán fél éve egy olyan kiírást olvastam, hogy valaki azt kérdezte, hogyan tanulhatna meg fejszével fát aprítani. Youtube videót szeretett volna róla.

Én meg csak röhögtem a képernyő előtt. Ennyire degenerált a mai nemzedék?

febr. 22. 10:15
 14/20 anonim ***** válasza:
#12 Mondjuk ezeket pont tanítják, legalábbis nekem tanították, asszem amikor gazdaságról volt szó földrajzórán, meg amikor a társadalomismeret része ment a történelemnek. Gimi második osztály. Szakközepekben el tudom képzelni, hogy nincs.
febr. 22. 11:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg életre tanítás? Nekem mindig vicces, amikor az iskolától, neadjisten sorkatonaságtól remélik azt, hogy megtanítják majd a gyereknek azt, AMI A SZÜLŐ DOLGA.
febr. 22. 11:38
 16/20 anonim ***** válasza:
15-nek nagyon igaza van!
febr. 22. 11:39
 17/20 anonim ***** válasza:

#14: Persze, nekünk is, pedig elit gimi volt, nem gazdasági szakközép vagy ilyesmi. Volt róla szó 1-2 percet. Gyakorlatilag lefordíthatatlan a valóságra, mindennapi életre. Nincs egy olyan információcsomag, amivel a gyerek egyáltalán el tudná képzelni merre induljon a témában.

Ez szerintem rohadtul nem az életre tanítás kategória, pusztán az, hogy a társadalomba, mint felnőtt, önálló ember alapszinten be tudjon lépni.

febr. 22. 12:33
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 Hát, szerintem aki nem melegedni járt iskolába, annak amúgy a közoktatásbeli magyar nyelv és irodalom, történelem és matematika meg kell adnia az alapot ahhoz, hogy eligazodjon a társadalomban. Azért kötelező érettségi tárgyak. Főleg a mai világban, ahol két guglizás és jön az információdömping, amit csak el kell olvasni - olvasni meg elvileg mindenkinek tudnia kéne.

Mondok jobbat, 5,5 évig jártam egyetemre, hát, a munkahelyen tanultam meg, hogy ott mit kell csinálni. Viszont az egyetemnek hála csak 2 napig tartott beletanulni. Az oktatásnak iránytűt, esetleg térképet kell adnia, nem komplett felszerelést.

febr. 22. 12:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Ja, majd olyan tanárok tanítják az élet alapvető dolgaira a gyerekeket, akik jó része maga is életképtelen
febr. 22. 13:39
 20/20 veterán vas ***** válasza:

Miért kellene ilyesmit tanítani?

Éppen erről az oldalról tudjuk, hogy manapság a 16 évesek már csak új kocsikat szeretnek vásárolni, azt is az közvetlenül a gyártótól és neten keresztül.

Vagy nem? 😂

febr. 22. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!