Mi okozhatja? Kadett E 1.3 Olaj a vízben
86-os kadett, az igen.
Az enyém valamikor 2006 körül már szarrá volt rohadva. :D
A visszatérő kartercső fala sem olajos?
Ami a karterből megy a szelepfedélbe.
Nekem most a dízel f astrámnál volt olyan, hogy az olaj, olejbetöltő kupak szép volt, fekete, de amikor szedtem szét a motort, ez a gumicső belül tiszta fehér emulzió volt, sűrű takony. És sehol máshol.
Rejtélyes dolgok ezek, ráadásul hatalmasat is szoptam a motorral még, vagy 3x kellett meghengerfejezni....
Az olajnyomás nagyobb, mint a víznyomás.
Víz akkor kerül az olajba, ha már nagyon szénment a tömítés, vagy az égéstérbe csorog a víz hidegen
+ a vizet jóval később veszed észre.
Az olaj úszik a vizen, egyáltalán nem keveredik el benne és hamar a legmagasabb pontra jut: vagyis a kiegyenlítőbe.
Ha az olajba jut víz az meg valamennyire keveredik vele hiszen az olaj a víz forraspontja felett van.
A dekniben alulra kerül a barnás keveredett vizesolaj, nívópálcán csak akkor látszik ha már durva a helyzet.
Olajcserénél lehet még észrevenni a dolgot.
De amúgy írtad, hogy hűtő lett benne cserélve.
Ez új vagy használt/bontott hűtő volt?
Kedves 3as, hűtő felső csöve az valami utólagosan belerakott talált gumicső mert látszik, hogy se hossza, se az íve nem jó, abból rendeltem egy másikat, holnap átcserélem. Hátha az a cső volt pl intercooler cső vagy valami kosz volt abban.
Kedves 4es, beindításkor sem hidegen sem melegen egy gőz vagy füst sem jön a kipufogóból csak a kipufogógáz.
Kedves 5ös, ez egy zsír új hűtő, én bontottam ki meg vettem le a gyári záró kupakokat róla. Egyik hűtőcsőre gyanakszom, ami holnap jön kicserélem hátha csak az volt a baja.
Köszönöm szépen mindenkinek, illetve holnap jövök a fejleményekkel!
Igen, ezért kérdeztem, hogy új volt-e a hűtő 🙂
Bontottnál simán benne van a pakliban, hogy koszos volt belülről és emiatt lett ilyen a víz.
Hűtő csere előtt teljesen tiszta volt amúgy?
Mert ha igen akkor kétlem, hogy hengerfejesedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!