Opel Kadett E szelephézag állítás?
Kadettnál kell-e szelephézagot állítgatni? Ha igen,akkor mekkora hézagra? Próbáltam utána járni,de nem találtam hozzá értékeket sem.
Köszi
Hidrotőkés az összes motorja, nem kell állítani.
De ha szelephangot hallasz, akkor valószínű elkopott valamelyik himba, vagy maga a vezérműtengely bütyke. Típushiba. Lehetőleg a legdrágább himbákat kell belerakni, meg gyári vezérműtengely, mert hamar megeszi a minőségibb alkatrész a másikat.
Értem, köszönöm szépen.
Igazából még csak tervben van egy Kadett, csak nézegettem előre, hogy miket kell majd megcsinálnom rajta egyből karbantartás néven. A szelepekről viszont nem sok dolgot találtam.
Ha beindítod, és nem hallasz szelephangot, és jó olajjal használod, onnantól vagy 200e km, mire kopik a vezérlés.
Jó motor mind.
Én a dízeleket hajtottam.
Kadettnál a probléma inkább a rohadás, de az nagyon. Semmi mást ne nagyon nézz, csakis az alját, de azt csavarhúzóval bökdösve, vagy 30 éve apám alatt szétszakadt egy E kadett, a hátsó híd kiszakadt.
30 éve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!