Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lesz valami probléma ha 30kmt...

Lesz valami probléma ha 30kmt mentem olajtanksapka nélkül?

Figyelt kérdés
Úgy lettem figyelmes rá, hogy elkezdett rángatni az auto és kiirta az EPC-t, félreálltam felnyitottam, nem volt rajta. Szerencsére olaj nem.fröccsent szét, és maradt is benne elég. Kérdésem az lenne, ez a rángatás mitől volt? És néha már a gázadásra se reagált! Visszarakom a sapkát jó lesz?
2024. febr. 18. 12:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
66%
lószar se lesz. az semmi. én 1600 kmt mentem egy letekert hűtőfolyadék-tartály sapkával :D mire hazaértünk volt meg benne kb 2 cm folyadék. egy igazi idióta szerencséje...
2024. febr. 18. 13:19
 2/17 krwkco ***** válasza:
100%

Ha nincs fenn az olajsapka, akkor nyitottá válik az olajtér. Elsősorben összefröcsköli a motorteret, de ezt a jelek szerint megúsztad.

Viszont a kartergáz szellőztető rendszer ilyenkor nagyobb mennyiségben szívja be a levegőt és az olajpárát a szelepfedél alól. Lehet, hogy a többletlevegő vagy az olajlerakódás zavarta meg a kompjutert és azért jelzett hibát.

De én arra tippelnék, hogy ha visszatszed az olajbeöntő sapkkáját, akkor egy kisebb vagy nagyobb út után elalszik majd a hibajelzés.

2024. febr. 18. 13:49
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

A többletlevegőtől hülyült meg. Ha visszarakod, valószínűleg helyreáll.

Viszont a por belemehetett az olajba, úgyhogy egy olajcsere ajánlott.

2024. febr. 18. 14:09
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Legalább megtudtad, hogy nincs nagyobb baj a motorral. Pl. rossz dugattyúgyűrűkkel már szétfröcsögött volna az olaj és a haldokló motorból halott motor lett volna. Így hogy jók, így semmi baja nem lett.
2024. febr. 18. 14:33
 5/17 A kérdező kommentje:
épp az lenne a kérdésem, hogy jó e még, mert gázadásra se reagált és erősen rángatott alapjáraton, épp csak kigurultam vele...utána egy darabig ment újra, de utána megint ugyanezt produkálta..
2024. febr. 18. 14:40
 6/17 A kérdező kommentje:
kénytelen voltam az út mellett hagyni az autót s hazajönni, hnap kell vennem sapkát és visszamenni, akkor derül csak ki ez az egész sajnos
2024. febr. 18. 14:47
 7/17 krwkco ***** válasza:
100%

"hnap kell vennem sapkát"

Hacsak ezen múlik és még ma elmennél érte, akkor néhány réteg alufóliával is leboríthatod és körbekötözheted.

2024. febr. 18. 14:57
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Olajszintet ellenőrizd majd, mielőtt indítasz
2024. febr. 18. 15:37
 9/17 A kérdező kommentje:
lehet akkor megpróbálok visszamenni érte (30kmt csak kibir) ezzel az alufóliás trükkel, de ezt miért mondták ott a Homasitába ahol érdeklődtem sapka után, (?)
2024. febr. 18. 15:41
 10/17 A kérdező kommentje:
nincs ott nyomás? nem fogja elszakítani?
2024. febr. 18. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!