Menet közben pl. piros lámpához közeledve ( lámpától pár méterre ) ki tehetem simán üresbe a váltót kuplung nélkül vagy kinyomott kuplunggal szabad üresbe tenni miközben még picit gurul az autó?
Tudom, van aki először megáll aztán utána teszi ki üresbe, én nem így szoktam.
Csak lámpához közeledve csinálom ezt máskor nem.
Kuplung nélkül is lehet váltani, csak trükkös tud lenni. Én pl pont ma véletlenül 3-asból vettem ki üresbe kuplung nélkül. Utólag gondolkoztam, hogy valamit mintha elfelejtettem volna :D
"Felesleges kuplung koptatásnak gondolom amikor üresbe kitesszük"
a ford focusomban 277 ezer km van, egyszer se lett kupplung cserélve és még mindig semmi baja... erre találták ki...
#17 Autóban valóban. Vagy legalábbis ne rendszeresen próbálja az ember kuplung nélkül. De nem a világ vége, ha egyszer-egyszer sikerül anélkül kidobni üresbe - nagyobb baj, hogy mozgó járművet miért tesz bárki üresbe.
Motorokban nincs szinkrongyűrű, enyémben gyorsváltó sem, mégis csak elinduláskor és megálláskor használok kuplungot. Semmi baja sincs.
18
A motorokat nem ismerem. Kerékpár, autó, amit használok. Menet közben, ha kiveszem üresbe, kb. 1 msp. lamentálás után a megfelelő sebességbe teszem, mert még mindig eszembe jut, hogy gyalogos és kerékpáros esetén simán kimerítem az elszabadult fegyver használatának fogalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!