Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 95 ös vagy 100as benzin?

95 ös vagy 100as benzin?

Figyelt kérdés

Sziasztok az autóm kézikönyvében fel van tüntetve az üzemanyag oldalon, hogy minimum benzin oktánszám 98. A többi benzinmotorhoz mehet a 95. Akkor most nekem mindig 100ast kéne tankolnom? Ma azt tankoltam, de most utánaolvastam ennek a 95 vagy 100as témának, és rengeted különböző véleményt látni.

Előre is köszönöm

2024. febr. 8. 20:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt jelenti, hogy ilyenre van tervezve a motor es kesz. Apam ha 95-öst tankol akkor 1 henger kihagy, ha 100ast akkor nincs semmi baja.

Nekem a kezikönyvbe az van irva, hogy 95ösnel feleslegesebb magasabb oktanszamut tankolni mivel nemokoz semmilyen teljesitmenybeli külömbseget, betankoltam a 100ast es azert sztem picit, picit elenkebb volt. Lehet, hogy csak placebó hatás.

2024. febr. 8. 23:17
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Annyi az egész, hogy a hengerben a sürítési végnyomás olyan hőmérsékletet hoz létre, amitől az alacsony oktánszámú benzin öngyulladásra hajlamos lesz (hasonlóan, mint a dízelmotorban) A modern motorok ezt korrigálják a gyújtásvezérléssel, de a megfelelő működéshez és teljesítményhez a magasabb oktánszámű benzin kell.
2024. febr. 8. 23:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

#11 Az valszeg placebo, az én motoromra még 91-es van írva, semmi különbség a 95-ös és a 100-as között, bár nem tankoltam tartósan 100-ast olyan hosszú ideig, hogy akár észrevehessek fogyasztásbeli vagy működésbeli különbséget.

Kérdező: ha 98-ast ír a kézikönyv, akkor minimum 98-ast kell tankolni. Punktum. Így van megtervezve a motor, akkor fog úgy működni, ahogy te elvárod. Ettől nem lesz kevésbé strapabíró vagy rossz.

2024. febr. 8. 23:57
 14/21 anonim ***** válasza:
66%

Keverheted is, fél tank 95-ös, fél tank 100-as.

Mindegyiket kicsit fölé lövik be, így már tuti meglesz a 98.

2024. febr. 9. 00:19
 15/21 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Most pontosan nem tudom idézni, mert akkor olvasgattam a kézikönyvet amikor évekkel ezelőtt megvettem a kocsit de a lényeg megmaradt:

A kézikönyv azt írja, hogy 95-ös üzemanyaggal a motor vészüzemmódba kapcsol, és csak arra használjam, hogy eljutok egy kútig ahol 100-as benzint kapni.

Meg valami olyasmit is írtak, hogy a vész üzemmódnál visszavesz a motorteljesítményből, hosszútávon meg károsodhat vagy károsodik a motor.

Tehát pl az én kocsimnál a gyártó által előírt működéshez 100-as üzemanyag kell!

2024. febr. 9. 18:45
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor gyűjtöm a kuponokat és megy bele a 100as 😃
2024. febr. 9. 19:34
 17/21 anonim ***** válasza:
2024. febr. 10. 13:47
 18/21 A kérdező kommentje:
Ezt a porschés videót láttam 😃
2024. febr. 10. 22:01
 19/21 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=S8hLXrBa-AM

"Egy több mint 20 éves kotladék 3-as golfom van. Szerencsére motorikusan akkor is elég korrekt állapotban volt amikor megvettem de mióta szigorúan annak a 3 betűsnek a maxx motion üzemanyaga kerül bele... hát valami elképesztő. 350 ezer kilómétert futott, 1.8 benzin, 1000-es fordulatról elég rendesen húz az autó, hangja szinte semmi még hidegen sem és lényegesen kedvezőbb a fogyasztás is. Szóval igen, tényleg nem mindegy és hamar rájön az ember, hogy mindent egybe véve a drágább üzemanyag az olcsóbb."

2024. febr. 10. 22:37
 20/21 anonim ***** válasza:
#19 Azt ugye te is tudod, hogy ez baromság? Pl. egy régebbi motorkerékpárba, amibe 91-es, neadjisten 86-os benzint írt annó a gyártó, mégis szerinted mi értelme van 100-asat tankolni a 95 helyett? Ha rendszeres használatban van, az égvilágon semmi.
2024. febr. 11. 01:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!