Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire más élmény egy 8...

Mennyire más élmény egy 8 hengeres kocsit vezetni, mint egy 6 hengerest?

Figyelt kérdés

A hangokat, rezgéseket, menetkomfortot tekintve.

Hosszú távon melyiket kényelmesebb vezetni? A 8 hengeres motornak nem bántó a morgása?

Német V8-ról van szó, nem amerikairól.

Most a motorerőt és a fogyasztást figyelmen kívül hagyva.

2024. febr. 8. 13:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
36%

A 8 hengeres nem jar annyira siman viszont van benne ero es nyomatek boven.

A 6 hengeres sem rosz. Volt egy regi 3.0 V6osom. Ha odaleptem akkor megindult rendesen. A mostani viszont csak 4 hengeres es ezert eleg erotlen, nincs benne nyomatek.

USA-ban vagyok es a ceg akinek dolgozok az adott egy kisbuszt ami V8 automata valtoval. Mivel ez kisbusz, ezert nincs semmi hangszigeteles benne, igy eleve zajos. Jol megy, ha megvan pakolva azt meg sem erzi es a lampanal is legyorsulom vele a kis 4 hengereseket. A fonokom V8-asa az mar csendesebb de joval ujabb is es mas tipus, abban jobban figyeltek a hangszigetelesre. Termeszetesen ha odalepsz akkor az is szepen muzsikal es ugy huzza a terelert hogy el is felejti az ember hogy epp vontat valamit.

Ha pl egy ujabb V8as F150 vagy Silveradoban ulsz akkor nem lesz zavaro a motor morgasa mert jo a szigeteles a kocsiban es nem is arra van kihegyezve hogy jo nagy hangja legyen.

Gondolom a Corvette az mar mas de nem ultem meg izomautoban.

2024. febr. 9. 01:33
 12/12 anonim ***** válasza:
Az általánosítással nem értek egyet. Szerintem minden típusú motornak megvan a szépsége és a hátránya. Akár egy 4 hengeresnek is, legyen az soros vagy boxer.
2024. febr. 9. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!