Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 1.6-os szívóbenzines...

Egy 1.6-os szívóbenzines autót milyen fordulatszám tartományban használjak?

Figyelt kérdés
A computer már 2000-nél figyelmeztet hogy váltsak el, de benzines lévén és annak tükrében hogy egyébként sem túl erős én inkább a 2000-3500 közötti tartományt tudnám elképzelni nála. Mit mond az irodalom? Mi a legegészségesebb a motor szempontjából? Fogyasztás nem szempont.

jan. 25. 19:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

A váltássegédet nyugodtan bíráld felül! Én már úgy megszoktam, hogy fel sem tűnik. Ugyan dízelem van, de már 1800-as fordulatnál reklamál, hogy váltsak. És ez nem valami nagy köbcentis V8, hanem egy 1.6-os kisdízel! A legszebb, hogy ezt emelkedőn felfelé is lejátssza. Ha 1800-as fordulaton elváltanám, utána meg kínlódna, köhögne 1200-nál. Semmi értelme!

Szerintem mindig inkább a helyzetnek megfelelő fordulaton kell használni. Az ember érzi, hogy mikor viszi a motor könnyedén a bódét, de még nem üvölt.

Az 1.6-os szívó benzinnél 2000-3500 első blikkre teljesen jónak tűnik. A szívó motor relatív nyomatékszegény kell a fordulat, hogy teljesítménye is legyen.

jan. 25. 21:44
 12/21 anonim ***** válasza:

Városban 2000-2800 között használom. Városon kívül van hogy 1800-al elmászkálok vele. Semmi értelme lent forgatni, egy 1,6-osat még annyira sem, semmit sem jelent fogyasztásban. Sőt, én úgy tudom 8,5-9 liter között tartani a városi fogyasztást (2,5 literes szívó motor), hogy nem engedem 2000 alá a motort. Egyszerűen jobb a hatásfoka 2-3 ezer között. Amint elkezdek spúrkodni 1500-as fordulat körül, felmegy 10 liter fölé.

Az 1.8-as autómat is bőven 2000 fölött használtam, bár az többet evett mint a nagyobb motor.

jan. 25. 21:49
 13/21 anonim ***** válasza:
56%

"bármi történik pl emelkedő, vagy minimálisan lassul a forgalom akkor rögtön válthatok vissza."

Ha ez gondot jelent, akkor javaslom, hogy cseréld le a kéziváltós autódat automatára.

jan. 25. 21:53
 14/21 anonim ***** válasza:

#7 "áltást követően hova esik vissza a fordulatszám. Ha visszaesik 1500-ra azt érzem hogy akkor már szinte küzködik az autó, nulla tartalék van benne"

Ezért kell úgy elváltani, hogy váltás után is 2 ezer környékén legyen a fordulat. Valahol 2500-2800 között.

jan. 25. 21:54
 15/21 anonim ***** válasza:
71%

A legkisebb fogyasztás lebeg a mérnökök szeme előtt, amikor ezt a jelzést beállítják.

Én lekapcsoltam a francba, nekem ne villogjon ott.

Ahhoz persze nincs esze talán egyik gyártónak sem, hogy az aktuális fokozatot jelezze ki, azzal sokkal többre mennénk a 6-7-8 fokozatok világában.

jan. 26. 18:58
 16/21 anonim ***** válasza:
15: De van. Nekem az Octavia kiírja, pedig kézi váltós. Így jelzi a váltást : 1->2. Ráadásul igazodik a terheléshez, emelkedőn magasabb fordulaton jelez.
jan. 26. 20:42
 17/21 anonim ***** válasza:

"Ahhoz persze nincs esze talán egyik gyártónak sem, hogy az aktuális fokozatot jelezze ki"

Hát ha esetleg nem a 25 éves, alsókategóriás autókból indulnál ki, akkor esetleg ez nem lenne probléma.

"azzal sokkal többre mennénk a 6-7-8 fokozatok világában."

Milyen autóban van 7-8 fokozatos manuális váltó?

jan. 26. 21:02
 18/21 anonim ***** válasza:

16.

De csak akkor, amikor váltást kér. Így sok kiírja, nem erről van szó. Hanem, hogy folyamatosan mutassa. Ez egyáltalán nem általános kézi váltóknál.

jan. 26. 21:24
 19/21 anonim ***** válasza:
Bezzeg az automata váltóknál a teljesen felesleges fordulatszámmérő az ott van :)
jan. 26. 21:30
 20/21 anonim ***** válasza:
18: Nem csak akkor. Folyamatosan meg van jelentve az aktuális sebességi fokozat.
jan. 26. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!