Hanyas fordulatszámon kell visszaváltani ?
Figyelt kérdés
Még kezdő vezető vagyok és volt egy pár problémám a visszaváltással.
Eddig úgy csináltam, hogy 2000 fölött váltottam fel és 1000-ig vissza lassítottam és így váltottam.
Pl ha 5-ben vagyok és kanyarodni szeretnék akkor a kanyar előtt már jóval hagyom a motorféket had dolgozzon, ha kell rásegítek fékkel és ha leesett a fordulatszám visszateszem 2-be és kanyarodok (persze indexelek ezek előtt)
Ha volt egy pár problémám mikor visszaváltottam felugrott a fordulatszám nagyon és 2-ből felkellett tegyem 3-masba és fék és úgy a kettes.
Ne haragudjatok ha egy kicsit hülye kérdés de nem szeretném megölni a kocsimat.
jan. 7. 01:33
2/9 A kérdező kommentje:
Benzin
jan. 7. 02:08
3/9 anonim válasza:
Azért kérdezem, mert ilyen alacsony fordulaton az erős dízeleket szokták tartani, nagyon hamar elváltod, tuti szenved szegény autó. Benzinest 1500 és 2500-as fordulat között tartunk, ha nagyon gyenge autóról van szó, akkor 3000-nél váltunk fel. A lefele váltás pedig, fékezel 1500-as fordulatig, benyomod a kuplungot, 2-es, amint lelassítottál a kanyarodás sebességére, kuplung fogáspontig, ott tartod 1-2 mpig, és utána fel, utána kanyarodsz. Tehát a kanyarnál már fent van a kuplung. Ha nem 90 fokos a kanyar, akkor visszaváltasz 3-ba, ha túl alacsony a fordulat ott, csak akkor teszed vissza 2-be.
4/9 A kérdező kommentje:
1.2-es motor szóval igen
jan. 7. 02:26
5/9 anonim válasza:
#4 Az egyik legmotorgyilkolóbb dolog az alacsony fordulaton kínzás. 3000 alatt ne válts feljebb.
6/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítséget. Még nincs nagyon régóta nálam a kocsim és egy 1.6-os dízeles kocsin tanultam vezetni.
jan. 7. 02:34
7/9 anonim válasza:
Aki 3000 alatt forgatja a motort, az gyilkolja azt? Ez micsoda baromsag. Mas dolog az alacsony fordulaton valo hasznalat, es mas az alacsony fordulaton kinzas.
8/9 anonim válasza:
Ezt majd idővel érzed, hogy mikor mi jó és mi a kevés neki. De ehhez ismerned kell az autó erejét és karakterét. Na meg fokozat kiosztás sem mindegy. S lényeg egy üzemmeleg motornak nem lesz baja a pörgetéstől(ha csak nem egy fostartály konstrukció), de a folyamatos hamar elváltástól már igen. Egy szívó benzin olyan 3-4 ezer környékén érzi magát jól. Három ezerig elszoktam mindig forgatni általában.
9/9 anonim válasza:
Ez nem fordulatszám kérdése, régi autükban nincs is fordulatszámmérő, enyében sincs, csak KMH-benzin-vízhőfok jelző. Tessék letakarni és megtanulni vezetni. Nem nézünk fordulatszámot. Amikor már érzed, hogy rázni kezdene, visszaváltasz, vagy kirakod üresbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!