Lehet-e abból gond ha lejárt a műszakivizsgám, de itthon tartogatom az autót? Valószínű bontóba megy majd...
Amíg minden egyebet fizetsz és nem mész ki vele a kapun, nem baj.
Bár elméletben a szomszéd fel is jelenthetne környezetkárosítás miatt, mert ott rohad a roncs a kertben, de gyakorlatban nem lesz ilyen szerintem és nehezen támadható a dolog
"fel is jelenthetne környezetkárosítás miatt, mert ott rohad a roncs a kertben"
Azt hol, kinél kell? Az utcán a házam elé rakják le előszeretettel számomra ismeretlenek a roncsaikat. Legutóbb még a covid alatt 2 évig rohadt egy lejárt műszakis, hivatalból forgalomból kivont Deawoo. A közteresekkel beszéltem annak idején, de akkor a veszélyhelyzetre hivatkozva nem foglalkoztak vele. Aztán egyszer csak eltűnt. Most ősz óta egy régebbi elhanyagolt furgon áll ugyanott mozdulatlanul. Ráadásul közvetlenül a kapubejáró mellett. Nagy élvezet minden reggel az ingatlanról orosz rulett módjára kitolatni, úgy hogy semmit nem látok tőle ki.
2# Önkormányzatnál kell bejelenteni, vagy ha mondjuk a kocsibeállódra teszik, rendőrség és elvontattatják. De nem fog ez gyorsan menni. Nálunk a házzal szemben rohadt két kocsi, az egyikről mindent leloptak már, a másiknak meg teljesen lerohadt a kereke. Az egyiken rendszám se volt. 2019 óta ígérték, hogy viszik, mert rossz helyen van közeledési szempontból is. 2023 decemberében vitték el, de addig háromszor is becsengettek hozzánk a közteresek, hogy álljunk el onnan. Mindig elmondtam, hogy semmi közünk a kocsikhoz.
1# Igen, a nővéremet feljelentette valaki az utcából, hogy bent áll az autója évek óta az udvaron, szennyezi a környezetet stb. Pedig műszaki is volt és fizettek mindent, csak nem jártak vele sokat, aki meg feljelentést tett, sose látta akkor, ha kiálltak vele.
#2: Attól még, hogy az illetékes szerv b/szik elvégezni a feladatát, nem lesz szabályos valami. Rengeteg cikk foglalkozik a témával, nem mindegy, hogy rendszámmal, rendszám nélkül, érvényes okmányokkal rohaszt-e valaki valamit és hol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!