Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jobbkormányos autóval nagyon...

Jobbkormányos autóval nagyon nehéz itthon közlekedni?

Figyelt kérdés

Ezt a Jaguárt néztem ki magamnak: [link]

Jobbkormányos viszont. Még nem vezettem jobbkormányos autót, nem tudom mennyire nehéz megszokni vele az itthoni közelekdést.

2023. dec. 5. 23:48
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Nehéz. Én Angliából járok haza kétévente pont egy Jaguar XF-fel, elég faramuci. Nem tudsz előzéskor kinézni, az infrastuktúra nem esik majd kezedre (parkolójegy kiadás, meki sorbanállás). Mivel magyarban csak az út jobb szélén parkolhatsz, nem fogsz tudni elindulni, ha nincs segítséged. Nem fogod érezni a kocsi bal elejét, folyamatosan a középvonalon fogsz menni. Ráadásul jogilag sem használhatsz ilyen kocsit, ha nem vagy rá jogosult (angol lakcím és jogsi). Ráadásul a Jaguar XF tolatáskor a jobb oldali tükröt billenti le, semmire nem mégy vele. Vagyis ha ez egy hirtelen fellángolás, engedd el. Maga a jobbkormányos vezetés hamar megszokható, váltzanod nem kell, mert automata. De pont ezért kockázat ennyi kilométerrel eg yilyen motoros, automata váltós kocsi. Felejtsd el.
2023. dec. 5. 23:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, a baloldali tükröt billenti, vagyis az utasoldalit. Bocs.
2023. dec. 5. 23:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Felejtős, ezek az autók donornak/bontásra jók...
2023. dec. 5. 23:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi penzert esetleg valami 20 eves X-typeot kapsz ami nagyjabol rendben van, de abbol se a 2.7-es dizelt vedd. Vagy 2.0 dizel vagy 2.5-3.0 benzin.
2023. dec. 6. 00:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ráadásul jogilag sem használhatsz ilyen kocsit, ha nem vagy rá jogosult (angol lakcím és jogsi)."

Ezt azért gondold át. Magyar rendszáma van! Megveheti, használhatja, a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy jobbkormányos.

A "rossz helyen" lévő kormánynak pontosan leírták a hátrányait, de olyan szabályozás NINCS ami tiltaná magyar embernek azt hogy ilyennel járjon.

2023. dec. 6. 00:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
hiába spórolsz vele néha elég sokat, de csak magadat fogod szívatni vele.
2023. dec. 6. 06:17
 7/7 anonim ***** válasza:
A konkret modellel nincs tapasztalatom, viszont jobbkormanyos autoval eleg sokat vezettem Europaban, tobbek kozott Magyarorszagon is. Nyilvan nem olyan egyszeru, mint egy balossal, de altalanos kozlekedesre nem olyan durva, mint elso leirja, foleg hogy magyar rendszamos autorol beszelunk. Az elozesek lesznek ritkabbak, a parkolo automatak es a drive through-k idegesitoek lesznek, de nem lehetetlen. Az ut kozepen valo haladas pedig durvan emberfuggo. Ismeros vezette jobbkormanyos automat es allandoan kozepvonalon vagy azon tul ment. En balkormanyos autoval baloldalon kozlekedo orszagban, mint forditva altalaban kozelebb tudok menni a szelehez, ugyanis ott vagy es jobban erzed.
2023. dec. 6. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!