Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes lenne letennem a...

Érdemes lenne letennem a jogsit, ha félek?

Figyelt kérdés

Most szeretném újra megpróbálni letenni a jogsit, de bizonytalan vagyok.

Gimiben volt egy lehetőség, amit az iskola kínált fel anno, akkoriban félbemaradt és kifutottam az időből. Az oktató eléggé féltette az autóját, így igazából nem is a forgalomban való eligazodás, hanem az autókezelése volt számomra a nehéz. Akkoriban mondjuk nem szerettem, forszírozva is volt, 19 évesen autó nélkül nem láttam értelmét a vezetésnek. Igazából így annyir nem is voltam benne jó.

Most viszont másképp gondolkodom. Sokszor arról álmodom, hogy autót vezetek. Nagyon rá vagyok utalva a környezetemre, mivel a városban nincs nagyon tömegközlekedés, így általában egy egyszerű bevásárláshoz is a férjemre kell várnom. Az ovibamenetel sem egyszerű kóborkutyák mellett és nekem valahogy nem is jön be, az amikor esőben-hóban-fagyban bringázni kell. Szóval ilyenkor jó lenne egy autó. Munkahelyemre is fuvarral mentem, de eléggé kínosnak éreztem…

Most ott tartok, hogy van bennem egy kis félsz. Mivan, ha leteszem a jogsit és mégsem merek vezetni egyedül?

Alapból aggodalmasabb vagyok, anyósom sem vezet már 30 éve és mindig azzal jön nekem, hogy hát nekem felesleges letenni, úgysem mernék vezetni hozzáhasonlóan..

Hát nem tudom, én most nagyon szeretnék autót vezetni, bár abban van valami, hogy lenne bennem biztosan félelem.

Szerintetek megpróbáljam?

jan. 19. 03:31
1 2
 11/20 Nagybikatok válasza:
79%
Én is ugyanígy vagyok ezzel. Elkezdtem már az elméletet, de úgy vagyok vele, ha meg sem próbálom akkor tuti nem fogok vezetni! Viszont ha megpróbálom akkor megadtam magamnak az esélyt és ha mégsem megy akkor elmondhatom én is meg te is, hogy megpróbáltuk legalább!
jan. 19. 07:36
 12/20 anonim ***** válasza:
68%
Én mindenkitől elvenném a jogosítványt, akiben nincs egy kis egészséges félelemérzet, ami a realitás talajára húzza az embert. Akik meg irreálisan félnek, azokat elküldeném egy pár alkalmas programra pszichológushoz, mielőtt jogsit kapnak.
jan. 19. 07:37
 13/20 Nagybikatok válasza:
78%
Mikor kezdenéd el ha nem most? 60 évesen? Meglehet csinálni akkor is.. nem azt mondom, hogy nem, de ez az egy életünk van! Használd!Csináld!
jan. 19. 07:39
 14/20 anonim ***** válasza:
79%
#9 Így. Kapitalizmusban élünk amúgy is, forogjon a tőke. Mérnök vagyok, motoromat is max. 20 percig próbálom szétszedni-nézegetni, ha bármi van, csak annyira, hogy még biztos ne rontsak a helyzeten. Aztán telefonálok apukámnak. Ha nem tud segíteni, telefonálok a szerelőmnek. Ha nem tud segíteni, akkor beviszem hozzá. Ennyi.
jan. 19. 07:39
 15/20 anonim ***** válasza:
59%
#11 és Kérdező: minél hamarabb meg kell csinálni. Nekem 17 évesen kötelező volt. Aztán én voltam a család személyi sofőrje két sarokra a dohányboltig, meg 200 km-re rokonlátogatáshoz is. Hóban-jégben, ködben, bármikor, nekem kellett vezetni. Meg is utáltam egy időben, meg is fogadtam, hogy ha lejár, nem újítom meg. Mégis megújítottam, és nagyon hasznos. Ráadásul minél hamarabb jó csinálni, mert egyetem alatt nehezebben osztottam volna be az időmet, most munkák mellett meg még nehezebb lenne jogsit csinálni, aztán a környezetemben is látom, hogy van, aki 17 évesen megcsinálta, nem használta évekig, de amikor jött baromi hirtelen a házasság, aztán költözés, gyerekek, akkor azért csak jó volt, hogy ott van a zsebében a jogsi.
jan. 19. 07:42
 16/20 anonim ***** válasza:
23%
Aki még vezetni sem tud, az mit tud? Főzni...?
jan. 19. 07:46
 17/20 anonim ***** válasza:
41%
#16 Azért vagy vicces, mert alapból válasszuk ketté a vezetést és a közlekedést. Vezetni egy cintányéros majom is tud, közlekedni már nem feltétlenül. De ahogy elnézem az egész kontinensen az embereket, vezetni is nagyon kevesen tudnak.
jan. 19. 07:48
 18/20 anonim ***** válasza:
78%
Persze, hogy érdemes! A félelem majd akkor múlik el, amikor rutint szerzel. És semmi baj nincs azzal, ha eleinte félsz vezetni. Azzal van a baj, ha ez a félelem megakadályoz a cselekvésben. Ha félsz, de attól még csinálod, figyelsz, megoldod a helyzeteket, akkor semmi gond nem lesz, a félelem meg idővel elmúlik.
jan. 19. 08:01
 19/20 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm Mindenkinek a biztató válaszokat!❤️
jan. 19. 10:23
 20/20 Nagybikatok válasza:
Tavasszal még több erőd lesz! Csináld!
jan. 22. 09:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!